Poprad ohlásil novú posilu. Získal obrancu, ktorý hral aj extraligový Zápas hviezd

Obranca Banskej Bystrice Jake Cardwell v súboji s Petrom Zuzinom.
Obranca Banskej Bystrice Jake Cardwell v súboji s Petrom Zuzinom. (Autor: TASR)
TASR|18. dec 2023 o 21:15

Pôjde o jeho štvrté pôsobisko na Slovensku.

POPRAD. Novou posilou hokejistov HK Poprad sa stal kanadský obranca Jake Cardwell. Pre 31-ročného beka pôjde už o štvrté pôsobisko v Tipos extralige.

"Sme radi, že sme sa s Jakeom dohodli na zmluve do konca sezóny. Dlhšiu dobu sme hľadali ešte jedného obrancu. S Jakeom mám spoločnú minulosť a viem, čo dokáže mužstvu priniesť.

Po rozhovoroch sme našli spoločnú reč a v najbližších dvoch dňoch sa k nám pripojí. Prajem mu všetko dobré v drese s kamzíkom na hrudi," povedal o novej posile športový riaditeľ klubu Július Koval.

Obranca Jake Cardwell počas All Star víkendu hokejovej extraligy v roku 2017.
Obranca Jake Cardwell počas All Star víkendu hokejovej extraligy v roku 2017. (Autor: TASR)

Cardwell si prvýkrát vyskúšal pôsobenie na Slovensku v drese Nových Zámkov v sezóne 2016/17, po vydarenom ročníku sa následne presunul do českých Pardubíc a po dvoch rokoch posilnil Banskú Bystricu.

Ročník 2020/21 začal v Nitre, no po 21 dueloch požiadal vedenie o ukončenie spolupráce z osobných dôvodov a zamieril späť pod Urpín. Uplynulú sezónu strávil v talianskom klube Ritten/Renon, ktorý je účastníkom Alpskej ligy.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad ohlásil novú posilu. Získal obrancu, ktorý hral aj extraligový Zápas hviezd