Dvojka, trojka i štvorka draftu. Toto je desať najväčších hviezd MS20 v hokeji

Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022.

Dvojka, trojka i štvorka draftu. Toto je desať najväčších hviezd MS20 v hokeji

Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022.
Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Samuel Tirpák|24. dec 2022 o 08:00

Do zoznamu sa dostal jeden Slovák a jeden Čech.

MONCTON, HALIFAX. Prelom rokov patrí v športovom kalendári už tradične majstrovstvám sveta v hokeji do 20 rokov. Sportnet k nim ponúkne sériu článkov a analýz.

Prvou analýzou bude pohľad na najväčšie hviezdy blížiaceho sa juniorského hokejového sviatku. Medzi nimi sa objaví aj slovenský obranca Šimon Nemec a český forvard Jiří Kulich.

Ako býva každoročným zvykom, veľká väčšina hráčov na tomto zozname bude jedného dňa v budúcnosti patriť aj medzi hráčov s veľkým pozitívnym dopadom v NHL.

Medzi favoritov na titul bude znova patriť Kanada, Švédsko, USA a Fínsko, ktoré má už klasicky tím plný energie a rýchlosti.

Do finálnej desiatky hviezd sa nedostalo viacero zaujímavých hráčov. Napríklad útočníci pre draft 2023 Leo Carlsson, Adam Fantilli a Dalibor Dvorský, či už draftovaní Liam Öhgren, Ville Koivunen, Filip Mešár, Cutter Gauthier, Dylan Guenther alebo Logan Stankoven.

Na turnaji budú štartovať aj úchvatní obrancovia Brandt Clarke či David Jiříček a, samozrejme, fínsky supertalent pre draft 2024, Aron Kiviharju.

Shane Wright oslavuje prvý gól v NHL.
Shane Wright oslavuje prvý gól v NHL. (Autor: TASR/AP)

Shane Wright (útočník, Kanada)

Wright zažil celkom zlé obdobie po drafte, kde sa prepadol z očakávanej prvej priečky v rebríčkoch až na štvrté miesto v deň draftu do tímu Seattle Kraken.

Seattle začal s Wrightom pracovať veľmi zaujímavo. Talentovaný mladík v podstate nehral, len sa učil systémy NHL a oboznamoval sa s profesionálnym prostredím.

Nedávno zažil úspešné krátke pôsobenie na farme Seattlu v Coachella Valley. Teraz sa zúčastní na druhých majstrovstvách sveta do 20 rokov. Jeho debutový turnaj minulú zimu predčasne ukončili.

Vyhrajte vstupenky na Winter games

Zapojte sa so Sportnetom do súťaže o vstupenky na hokejový sviatok Winter games 2023 (13.-15. januára) na facebooku alebo instagrame.

Motiváciou preňho bude napraviť si chuť po minulom roku. Očakávame od neho dominantné výkony a mal by to byť jeden z hráčov na čele bodovania celého šampionátu.

Osemnásťročný forvard je jedným z najlepších juniorských hokejistov na svete. Ide o vysoko inteligentného hráča, ktorý si čítaním hry otvára línie na streľbu a vytváranie šancí pre spoluhráčov na veľmi konzistentnej báze.

Connor Bedard (útočník, Kanada)

Človek by až neveril, ako dominantný dokáže byť hráč s jeho výškou v športe, kde je veľkosť ešte stále pomerne dôležitý faktor. Zatiaľ je podľa predpovedí jasnou jednotkou budúcoročného draftu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvojka, trojka i štvorka draftu. Toto je desať najväčších hviezd MS20 v hokeji