Bratia Mikúšovci poslali Košice do kolien, tréner Ceman priznal krízu

Striedačka HC Košice.
Striedačka HC Košice. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|11. dec 2023 o 09:30

Majster prehral piaty zápas v rade.

KOŠICE. Ešte pred dvoma týždňami sa extraligou niesla otázka, kto dokáže zastaviť rozbehnuté Košice ťahajúce vynikajúcu sériu víťazstiev s hrou pripomínajúcou výbornú fazónu zo záveru predchádzajúcej sezóny.

Stačil jeden zbabraný záver z domáceho zápasu s Trenčínom a všetko je zrazu inak. Majster prehral piaty zápas v rade a tréner Dan Ceman otvorene priznal, že Košice sú v kríze.

Už úvodné minúty zápasu dvoch mužstiev ťahajúcich negatívne série prehier v košickej Steel Aréne naznačili, že hostia z Nových Zámkov to s prerušením tej svojej myslia naozaj vážne.

Naopak, na Košičanoch bolo vidieť, že sa herne trápia. Pritom to podľa Dana Cemana pred zápasom vôbec tak nevyzeralo.

„Emočne sme sa cítili dnes ráno veľmi dobre, chalani boli dosť naštartovaní.

Potom zápas začal, súper mal hneď veľkú šancu a mám pocit, že sme začali byť extrémne nervózni a panikárili,“ poznamenal Ceman po zápase.

Nesmieme sa opúšťať a byť nervózni

Hostia domácich absolútne prestrieľali a po bezgólovej prvej tretine šli v tej druhej zaslúžene do vedenia.

Keď v tejto sezóne sviatočný strelec Michal Chovan v polovici zápasu vyrovnal, mohol sa zápas zlomiť.

Aj sa zlomil, ale v prospech hostí, ktorí si po dvadsiatich sekundách vzali vedenie späť.

„Nezačali sme dobre, opäť sme mali zlú prvú tretinu. V druhej sme to trochu zlepšili, ale celkovo to dnes nebol z našej strany dobrý výkon.

Máme za sebou prehraté zápasy, teraz je pred nami pauza. Verím, že sa dáme dokopy a že sa opäť dostaneme na víťaznú vlnu.

Chytíme jeden zápas a ja verím, že znova pôjdeme hore. Všetci vieme, aké chyby sme urobili, vrátane mňa. Ale ideme ďalej.

Nepochybujem, že sa z toho dostaneme,“ zdôraznil Chovan, ktorý priznal, že nešťastná prehra s Trenčínom spred dvoch týždňov dala mužstvo dole.

„Ale ja verím tomuto mužstvu, je tu dobrá partia, všetko funguje ako má. Určite sa z toho dostaneme.

Sezóna je ešte dlhá, nesmieme sa opúšťať a byť nervózni. Cez reprezentačnú prestávku sa potrebujeme najmä upokojiť.

Musíme tieto prehry hodiť za hlavu a nemyslieť na to. Určite príde jeden zápas a zase sa to zlomí na našu stranu,“ verí košický kapitán.

Fotka zo zápasu HC Košice - Nové Zámky.
Fotka zo zápasu HC Košice - Nové Zámky. (Zdroj: facebook HC Košice, Autor: jäzva)

Obliecť si montérky a vyčistiť hlavy

Košický tréner Dan Ceman sa počas celého zápasu snažil svoje mužstvo prebudiť a ako priznal, na lavičke vyzýval hráčov, aby niekto prevzal na seba úlohu lídra.

„Dnes sme na našu bránku pustili 38 striel súpera. Neboli sme agresívni, boli sme pasívni. Veľmi nervózny výkon, čo je veľmi ťažko pochopiteľné s tímom aký máme a čo sme s ním dosiahli.

Súper hral energicky, nám naopak energia chýbala. V druhej tretine sa to zlepšilo, dostali sme sa k jednému gólu, ale vzápätí sme inkasovali, čo nás vrátilo mentálne späť.

Bol to veľký bod zlomu, naberali sme momentum, ale druhý gól súpera otočil energiu späť a opäť sme panikárili. Máme na čom počas prestávky pracovať. Počínajúc sebavedomím a tímovým duchom, ktorý chceme vidieť,“ netajac sklamanie hodnotil zápas Ceman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bratia Mikúšovci poslali Košice do kolien, tréner Ceman priznal krízu