Extraligový Prešov stále nepodpísal zmluvu o nájme štadióna. Ľupták má spornú požiadavku

Róbert Ľupták.
Róbert Ľupták. (Autor: TASR)
SITA|7. dec 2021 o 16:27

Tipos extraliga v meste Prešov bude pokračovať. Urobíme pre to všetko, napísal Ľupták.

PREŠOV. Utorkové avizované stretnutie vedenia mesta Prešov s majiteľom hokejového klubu HC Grotto Prešov Róbertom Ľuptákom neprinieslo definitívne vyriešenie problému s nepodpísanými zmluvami o prenájme prešovského zimného štadióna.

Ako po stretnutí informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, nájomné zmluvy medzi prevádzkovateľom zimného štadióna - spoločnosťou Prešov Real, s.r.o., a hokejovým klubom HC Grotto Prešov, zatiaľ neboli podpísané.

"Majiteľ klubu však na dnešnom stretnutí s vedením mesta Prešov deklaroval, že doručí podpísané zmluvy ešte tento týždeň,“ uviedol Tomek.

Ochotu podpísať nájomné zmluvy deklaroval majiteľ HC Grotto Prešov už po pondelkovom stretnutí aj prostredníctvom sociálnej siete klubu.

"V prvom rade Vás chceme ubezpečiť, že hokejová Tipos extraliga v meste Prešov bude pokračovať. Urobíme všetko pre to, aby sme do konca týždňa podpísali zmluvu s mestom Prešov o prenájme zimného štadióna,“ napísal v statuse na fejsbúku Róbert Ľupták.

Mesto Prešov v pondelok 6. decembra informovalo, že budúcnosť extraligového hokejového klubu HC Grotto Prešov na prešovskom zimnom štadióne je ohrozená.

Dôvodom je, že radnica nemá s majiteľom klubu podpísanú nájomnú zmluvu na užívanie ľadovej plochy, nebytových priestorov a reklamných plôch zimného štadión, napriek tomu, že ich klub využíva.

Spornou je požiadavka majiteľa na prenájom priestorov za jedno euro. Mestská spoločnosť Prešov Real ako prevádzkovateľ objektu preto zaslala majiteľovi klubu predžalobnú výzvu na vypratanie objektu do piatich dní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Extraligový Prešov stále nepodpísal zmluvu o nájme štadióna. Ľupták má spornú požiadavku