Obhajca titulu prišiel o kapitána. Ide na operáciu kolena

Gabriel Landeskog so Stanleyho pohárom.
Gabriel Landeskog so Stanleyho pohárom. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. okt 2022 o 23:16

Landeskog sa už v minulej sezóne podrobil operácii kolena.

DENVER. Švédsky hokejista Gabriel Landeskog sa rozhodol vyriešiť dlhotrvajúce problémy s kolenom artroskopickou operáciou.

Kapitán Colorada Avalanche ju absolvoval v utorok v Minneapolise a podľa trénera Jareda Bednara by mala rekonvalescencia trvať približne 12 týždňov.

Dvadsaťdeväťročný útočník vynechal už prvé tri zápasy sezóny NHL pre zranenie, ktoré jeho klub predtým klasifikoval ako "zranenie v dolnej časti tela".

"Bolesti sa mu ozvali, keď začal trénovať a vrátil sa na ľad. Lekári sa na to pozreli, urobili snímky a rozhodli sa pre operáciu," citovala Bednara agentúra AP.

Pre úradujúceho šampióna je to citeľná strata. Landeskog sa už v minulej sezóne podrobil operácii kolena, pre ktorú vynechal záverečných 23 zápasov základnej časti.

Odohral v nej iba 51 stretnutí s bilanciou 30 gólov a 29 asistencií. Vrátil sa na play off, kde 11 gólmi a 11 asistenciami výrazne pomohol Avalanche k zisku Stanleyho pohára.

Švédsky krídelník má pred sebou 12. profiligovú sezónu, pričom celú doterajšiu kariéru je verný farbám Avalanche. Klub z Denveru mu zveril "céčko" už v septembri 2012 vo veku 19 rokov a 286 dní a stal sa vtedy najmladším kapitánom v histórii súťaže.

Rekord prekonal až v októbri 2016 Connor McDavid, toho vymenoval Edmonton za kapitána vo veku 19 rokov a 266 dní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca titulu prišiel o kapitána. Ide na operáciu kolena