Boj o NHL začal fantasticky, je najlepší v tíme. Mešár zaujal trénera: Má veľké odhodlanie

Filip Mešár.
Filip Mešár. (Autor: X / Montreal Canadiens)
Šimon Čop|23. okt 2024 o 13:00

Fanúšikovia ho zvolili za najpozitívnejšie prekvapenie začiatku sezóny.

LAVAL. Keď sa začínala sezóna 2024/25 a Laval Rocket posilnil útočník Filip Mešár, mladému Slovákovi sa príliš neverilo. 

Hovorilo sa, že je malý, že v OHL nedominoval, ako by mal, že v kempe neukazoval zlepšenie a že vybrať si ho z 26. miesta draftu 2022 bolo nesprávne rozhodnutie. 

“Bolo priskoro ho odpisovať,” je presvedčený Marc Dumont, novinár z Montreal Hockey Now. 

Mešár na kritiku odpovedal najlepším spôsobom. Po prvé boduje a po druhé patrí medzi najlepších hráčov vo farmárskom tíme Montrealu Canadiens.

Gól i luxusná prihrávka 

Dvadsaťročný Spišiak pozbieral v úvodných štyroch zápasoch päť bodov. Strelil gól a pridal štyri asistencie. 

Už tohtosezónna premiéra v AHL mu vyšla na výbornú. Pri výhre nad Providence 5:2 zaznamenal gól a dve asistencie, stal sa druhou hviezdou zápasu. Najprv skóroval v presilovke, v 28. minúte vyrovnával na 2:2. V tretej tretine pridal dve asistencie, obidve primárne - v 43. minúte bol pri góle Trudeaua a v 54. minúte pri konečnom presnom zásahu Maillouxa.

VIDEO: Prvý gól Filipa Mešára v AHL od 1:26 min

O deň neskôr zaznamenal asistenciu pri prehre 1:3 v Springfielde. Zápas ukončil s plusovým bodom. 

Nebodoval len v treťom stretnutí, ale jeho tím to nemuselo mrzieť. Laval vyhral so Syracuse 5:2 a Mešár ukončil duel s dvomi mínuskami. 

Chuť si napravil v sobotu. Bol pri jedinom góle v druhom dueli so Syracuse za dva dni. Luxusnou prihrávkou v páde našiel Owena Becka, ktorý po jeho asistencii strelil svoj prvý gól v AHL. 

VIDEO: Asistencia Filipa Mešára pri góle Owena Becka

Najdôležitejšia sezóna 

Vynikajúci štart zaručil Mešárovi prvé miesto v produktivite mužstva. Vedie ju o bod pred obrancom Loganom Maillouxom a útočníkom Alexom Barré-Bouletom. 

Už od draftu verí, že profesionálny hokej je miesto, kam patrí. Prial si, aby ho tam manažment zaradil, po každom doterajšom kempe. Lenže splnilo sa mu to až na tretí pokus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Boj o NHL začal fantasticky, je najlepší v tíme. Mešár zaujal trénera: Má veľké odhodlanie