Skúšal to v Česku, ale nepresadil sa. Krivošík sa vracia do slovenskej extraligy

Filip Krivošík.
Filip Krivošík. (Autor: HC Košice - Facebook)
TASR|25. júl 2024 o 11:25

V Mladej Boleslavi odohral 23 zápasov.

KOŠICE. Slovenský hokejový útočník Filip Krivošík sa po nedávnom ukončení pôsobenia v Mladej Boleslavi vrátil do HC Košice.

Dres "oceliarov" si obliekal v úvode uplynulej sezóny 2023/2024, následne zamieril k českému extraligistovi. Košický klub informoval o staronovej akvizícii na oficiálnej stránke.

Krivošík sa v košickom drese predstavil v šiestich zápasoch Ligy majstrov s bilanciou 1+1 a následne v ňom odohral 22 zápasov slovenskej extraligy. V nich bol v čase odchodu s 9 gólmi a 9 asistenciami jeden z najproduktívnejších hráčov tímu.

Jeho vlaňajšia zmluva mu umožnila odchod do zahraničného klubu a koncom novembra prijal ponuku z Mladej Boleslavi. V jej farbách nastúpil do 23 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal jeden gól, dve asistencie, štyri trestné minúty a osem mínusových bodov.

Koncom júla 2024 sa s klubom dohodol na ukončení spolupráce. Napokon sa stal opäť hráčom HC Košice: "Sme radi, že sa rozhodol pre náš klub a chce dokončiť to, čo začal minulú sezónu, v ktorej bol jeden z našich lídrov. Veríme, že tomu tak bude aj v nasledujúcej sezóne," konštatoval športový manažér Gabriel Spilar.

Krivošík sa teší do známeho prostredia: "Minulý rok som sa v klube veľmi dobre cítil. Rád by som dokončil to, čo som začal minulý rok. Chcel by som sa klubu odvďačiť aj za dôveru. Košice mali o mňa záujem aj pred play off, no Boleslav ma neuvoľnila.

Boli sme v neustálom kontakte a aj preto sa to teraz rýchlo zomlelo. Som vďačný a verím, že budeme úspešní. Momentálne je úspech v lige najdôležitejší v naplnení mojich túžob," citoval Krivošíka oficiálny web HC Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Skúšal to v Česku, ale nepresadil sa. Krivošík sa vracia do slovenskej extraligy