Černák má novú zmluvu, Čajkovič musí zabrať. Dostane sa Tampa do ďalšieho finále?

Erik Černák so spoluhráčmi vo finále play off NHL.

Černák má novú zmluvu, Čajkovič musí zabrať. Dostane sa Tampa do ďalšieho finále?

Erik Černák so spoluhráčmi vo finále play off NHL. (Autor: TASR/AP)
Erik Černák so spoluhráčmi vo finále play off NHL.
Erik Černák so spoluhráčmi vo finále play off NHL. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|13. sep 2022 o 09:00

Čaká najúspešnejší klub posledných rokov ústup zo slávy?

TAMPA BAY. Roky 2020, 2021 a 2022 boli v Národnej hokejovej lige až nezvyčajne jednotvárne. Najmä čo sa týka play off.

Hovorí sa, že Stanley Cup sa zo všetkých športových trofejí získava najťažšie. O to výnimočnejší je fakt, že sa Tampa Bay Lightning za posledné tri roky zakaždým dostali do veľkého finále.

Po titule v roku 2020 a úspešnej obhajobe v roku 2021 sa v sezóne 2021/22 našiel ich premožiteľ. Nestačili na Colorado Avalanche.

Zdalo sa, že tretí raz sa do finále už nepozrú, ale opäť potvrdili, že play off je ich súťaž. Základnú časť by mali podľa papierových predpokladov úspešne zvládnuť aj v ročníku 2022/23.

Slovensko sa môže tešiť, že medzi kľúčových hráčov tímu patrí Erik Černák. Ako druhý Slovák po Mariánovi Hossovi hral finále tri razy po sebe, ako prvý s tým istým tímom.

Organizáciu opakovane presvedčil o svojich kvalitách a vybojoval si nový kontrakt. Vo veľmi odlišnej situácii je Max Čajkovič – druhý Slovák patriaci „bleskom“.

Ako veľmi dôležitý je Černák?

Sezóna 2021/22 nebola pre Erika Černáka bodovo nijako výrazná. V 55 dueloch základnej časti nazbieral 13 bodov, v 23 zápasoch v play off len dva. Dokopy strelil za celú sezónu dva góly.

V porovnaní s ročníkom 2020/2021 sa v ofenzívnych štatistikách pohoršil. Ten totiž zakončil 18 (5+13) bodmi v 46 stretnutiach základnej časti a v 21 zápasoch play off pridal 10 (1+9) bodov.

Napriek tomu si vybojoval osemročný kontrakt, a to dokonca v ročnom predstihu. Do sezóny 2030/31 bude zarábať vyše päť miliónov. Ako to?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák má novú zmluvu, Čajkovič musí zabrať. Dostane sa Tampa do ďalšieho finále?