Bedardovi to chvíľu potrvá, vraví McDavid. Pred čím ho varoval Crosby?

Connor Bedard.
Connor Bedard. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. okt 2023 o 08:15

Hviezdy sa vyjadrili na adresu najväčšieho talentu súčasnosti Connora Bedarda.

CHICAGO. V noci z utorka na stredu sa začína základná časť NHL. Zároveň pôjde o debut 18-ročného generačného talentu Connora Bedarda v súťaži.

Jeho Chicago bude čeliť Pittsburghu Penguins. Zápas bude ostro sledovaný, keďže Bedardovi je predpovedaná veľká kariéra s množstvom úspechov.

Oficiálna stránka NHL požiadala niektoré hviezdy, aby odpovedali na otázku, akú radu by dali mladíkovi pred vstupom do ligy.

"Je to veľmi, veľmi ťažká liga. Je plná dospelých chlapov, ktorí tu hrajú už dlho. Je to výnimočný 18-ročný hokejista, ale chvíľku mu to potrvá. Asi nie dlho, ale aj tak to chcem pripomenúť," zhodnotil McDavid, ktorý bol v podobnej pozícii ako nováčik v roku 2015.

"Hráči v tomto veku si musia prejsť veľkými zmenami. Presťahovať sa do iného mesta, odísť z domova. Veľa sa toho deje a keď to nejde ideálne, hráčovi sa to dostane do hlavy."

Prvým súperom Bedarda v NHL bude veterán Sidney Crosby. Ten mal nálepku generačného talentu v roku 2005.

"Kdekoľvek príde, ľudia ho budú chcieť vidieť excelovať. A budú ho porovnávať," varuje ho pred štartom kariéry.

"Ale myslím si, že hráči v jeho situácii sa tam dostali preto, lebo sa s tým dokážu vysporiadať. Keď ste jednotkou draftu, neudeje sa to, že sa zobudíte a zrazu na vás kladú vysoké očakávania. Myslím si, že už dokázal, že to zvládne."

Čaká ho teda až taká veľká zmena? Už keď mal 13 rokov, magazín The Hockey News ho nazval hokejovou budúcnosťou.

"Od dvanástich-trinástich rokov to zažíva, takže čo sa vlastne zmení, keď príde do NHL? Áno, prichádza do najťažšej ligy na svete a bude si musieť zvyknúť, ale talent ako on to podľa mňa dokáže," skonštatoval Filip Forsberg.

Už v prípravnom kempe získal mladík veľa skúseností od starších. Po svojom boku má Taylora Halla, Coreyho Perryho či Nicka Foligna.

"Na veteránov v tíme sa vždy môžete spoľahnúť. Aj ja som z toho kedysi ťažil. Chlapci, ktorí s ním spolupracujú, ho určite budú vedieť usmerniť," hovorí obranca Charlie McAvoy, ktorého mentorom bol kedysi Zdeno Chára.

Spomínaný Taylor Hall bol jednotkou draftu v roku 2010. Dobre vie, aké to je - hral v Edmontone, meste, ktoré hokejom žije.

"Dôležité je nájsť si hobby mimo štadióna, robiť niečo, pri čom sa dá zabudnúť na hokej. Sezóna je dlhá, nemôžete len myslieť na hokej," radí Bedardovi.

Podobne sa vyjadrili aj ďalší hráči, ktorí sa kedysi umiestnili na popredných pozíciách v draftoch - John Tavares ho varuje pred omnoho kvalitnejšími brankármi, Jack Eichel mu odkazuje, aby si to hlavne užíval, a Auston Matthews mu naordinoval pozitívne myslenie, aj keď príde čas, keď sa mu bude dariť menej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bedardovi to chvíľu potrvá, vraví McDavid. Pred čím ho varoval Crosby?