Chuťovky z NHLky: Maroš Jedlička môže byť nový Regenda. Dostane sa do NHL?

Slovenský útočník Maroš Jedlička na MS 20 v hokeji 2022.

Chuťovky z NHLky: Maroš Jedlička môže byť nový Regenda. Dostane sa do NHL?

Slovenský útočník Maroš Jedlička na MS 20 v hokeji 2022. (Autor: Andreas Robanser )
Slovenský útočník Maroš Jedlička na MS 20 v hokeji 2022.
Slovenský útočník Maroš Jedlička na MS 20 v hokeji 2022. (Autor: Andreas Robanser )
Šimon Čop|16. feb 2023 o 13:00

Jaroslav Halák má namierené k méte 300 výhier.

NEW YORK. Vytipovať jedného hráča, ktorý sa napriek tomu, že ho na drafte nikto nevzal a hráva v slovenskej Tipos extralige, dostane do NHL, je nesmierne náročné.

Pavol Regenda bol dva roky pred debutom v najlepšej lige sveta v Michalovciach iba na skúške. Miloš Kelemen odohral ešte ako devätnásťročný štyri duely v druhej najvyššej slovenskej juniorskej súťaži.

Napriek tomu, ak je niekto, kto popri mladíkoch pred draftom v našej najvyššej súťaži dokáže upútať pozornosť skautov, je to Maroš Jedlička. Útočník Zvolena ale nemá nič isté, podpísať zmluvu v NHL totiž zatiaľ nemôže.

O vlastnostiach, ktoré sa mu v zámorí môžu hodiť, o Mariánovi Studeničovi, Jaroslavovi Halákovi, adeptoch na výmenu, Tarasenkovi, McDavidovi a ďalších zaujímavostiach a informáciách z najlepšej hokejovej ligy sveta sa dočítate v najnovšej epizóde rubriky Chuťovky z NHLky.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Maroš Jedlička už dvakrát nebol draftovaný. Napriek tomu má relatívne dobré vyhliadky na spoluprácu s niektorým z klubov v NHL.

2. Jeho cestu trochu komplikuje, že v blízkej dobe nemôže ísť cestou Pavla Regendu ani Miloša Kelemena. Môžu za to pravidlá pre zisk európskych hráčov.

Jedlička môže podpísať zmluvu v súťaži až v momente, keď si ho na drafte žiaden klub nevyberie štyri razy. Táto situácia nastane až v lete 2024.

3. O dvadsaťročného mladíka bol záujem aj v minulosti. Potvrdil to napríklad v júni v rozhovore pre tvnoviny.sk a špecifikoval, že vážnejšie rozhovory pred draftom absolvoval so zástupcami Buffala, Nashvillu a Floridy, pričom s jedným z tohto tria bol v kontakte aj po sezóne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Maroš Jedlička môže byť nový Regenda. Dostane sa do NHL?