Mali ju znásilniť a natáčať. Hráčom NHL hrozí 14 rokov za mrežami

Obvinení kanadskí hokejisti zľava Carter Hart, Dillon Dubé a Michael McLeod.

Mali ju znásilniť a natáčať. Hráčom NHL hrozí 14 rokov za mrežami

Obvinení kanadskí hokejisti zľava Carter Hart, Dillon Dubé a Michael McLeod. (Zdroj: SITA/AP)
Obvinení kanadskí hokejisti zľava Carter Hart, Dillon Dubé a Michael McLeod.
Obvinení kanadskí hokejisti zľava Carter Hart, Dillon Dubé a Michael McLeod. (Zdroj: SITA/AP)
Šimon Čop|1. feb 2024 o 10:45

Obvinení sú Carter Hart, Cal Foote, Michael McLeod, Dillon Dubé a Alex Formenton.

NEW YORK. Štyria hráči NHL a jeden bývalý hráč NHL sú obvinení zo sexuálneho zneužitia ženy v roku 2018. Vtedy boli ešte juniorskými reprezentantmi. 

Kanadský hokej je zjavne popreplietaný škandálmi, ale toto je jeden z najväčších. Údajná obeť opísala hrozné zverstvá, ktoré na nej mali spáchať kanadskí hokejisti. 

Zatiaľ sa nepotvrdili a hokejisti sa plánujú brániť a dokázať svoju nevinu. Žena tvrdí, že ju znásilnili, ohrozovali golfovými palicami a potom dokonca donútili nahrať video, v ktorom povedala, že so všetkým dobrovoľne súhlasila. 

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Aj táto téma zaznela v najnovšej epizóde podcastu Chuťovky z NHLky. Okrem toho bola veľmi “česko-slovenská”, keďže sa hovorilo o prestupe Adama Ružičku, frustrácii Davida Jiříčka alebo zranení Filipa Chytila. 

Článok je doplnený o ďalšie témy - o objasnenie situácie zranených Martina Pospíšila a Erika Černáka, vydarené obdobie Vancouveru, ktoré vyústilo až do predĺženia kontraktu s generálnym manažérom či psychické problémy Patrika Laineho.

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1. V posledných chuťovkách sme písali o tom, že je pravdepodobné, že hokejistami obvinenými zo sexuálneho násilia sú brankár Carter Hart (Philadelphia), obranca Cal Foote, útočník Michael McLeod (obaja New Jersey), útočník Dillon Dubé (Calgary) a útočník Alex Formenton (Ambri-Piotta). 

Tento menoslov je už potvrdený. Čakajú ich dlhé chvíle na polícii a súd. 

2. Päticu obvinila polícia po dlhom vyšetrovaní prípadu z roku 2018. Dokazovanie sa ťahá už niekoľko rokov. 

Údajná obeť v súdnom spise, ktorý bol zverejnený na webe The Athletic v lete 2022, opísala, že sa na zverstvách malo podieľať dokonca osem hokejistov. 

Čo sa v ten deň vlastne stalo, resp. malo stať?

V spise sa píše, že do baru vošla asi o jedenástej večer. Spoznala sa s jedným z členov juniorskej reprezentácie a odišla od partie. S hráčmi sa opila. 

S hokejistom, ktorého meno nebolo zverejnené, v skorých ranných hodinách opustila podnik a zavítala do luxusného hotela. 

Kanadskí juniori tam boli ubytovaní v rámci akcie 2018 Hockey Canada Foundation Gala & Golf. Ide o charitatívne podujatie, na ktorom sa zúčastňujú známe hokejové osobnosti. Prišli ako národní hrdinovia, víťazi majstrovstiev sveta do 20 rokov. Podľa svedkov sa v tú noc správali ako páni mesta. 

Žena mala s hokejistom v jeho izbe sex. V jeden moment sa jej nová známosť postavila a na chvíľu opustila izbu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mali ju znásilniť a natáčať. Hráčom NHL hrozí 14 rokov za mrežami