Musel som to urobiť a vyplatilo sa. Price po prvýkrát od liečenia prehovoril

Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens.
Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|31. jan 2022 o 07:42

Vráti sa legendárny brankár Montrealu do brány?

MONTREAL. Carey Price predstúpil pred médiá po prvý raz od liečenia zo závislosti od oficiálne nešpecifikovaných omamných látok.

Dúfa v návrat, ideálne ešte počas ročníka 2021/22. Nevie ho však zaručiť. Momentálne sa dostáva do fyzickej kondície.

"Je mojím cieľom vrátiť sa už v tejto sezóne," povedal. "Je to súčasťou mojej identity."

Price pred sezónou ohlásil, že požiadal o pomoc v rámci asistenčného programu hráčskej asociácie NHLPA. Bola psychologického charakteru.

Z liečenia sa vrátil po mesiaci.

"Bolo to náročné," spomína. "Dostal som sa do momentu, keď som už musel niečo spraviť, zažil som ťažké obdobie. Musel som to urobiť a, našťastie, vyplatilo sa. Som vďačný za pomoc, ktorej sa mi dostalo."

Potrebuje sa však dať dokopy aj z hľadiska fyzického zdravia. V lete absolvoval operáciu kolena, po ktorej ešte súťažne nechytal.

Veterán je súčasťou špekulácií pred uzávierkou prestupov. V roku 2021 potvrdil, že ak načasuje formu, patrí k najlepším brankárom, čo sa potvrdilo postupom do finále Stanley Cupu.

"Ja a moja rodina sme tu veľmi šťastní," odmieta dohady. "Tu máme svoj domov. Mám predsa dôvod, prečo som tu podpísal zmluvu s klauzulou o nevymeniteľnosti. Naozaj momentálne nemám plány na sťahovanie."

Kanadský brankár má v Montreale zmluvu do konca sezóny 2025/26. Ak to sám neodsúhlasí, nemôže byť vymenený. Ročne zarába v priemere 10 500 000 dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Musel som to urobiť a vyplatilo sa. Price po prvýkrát od liečenia prehovoril