Počas sezóny ťažko znášal smrť otca. Útočník teraz podpísal za takmer 20 miliónov

Útočník Vancouveru Canucks Brock Boeser.
Útočník Vancouveru Canucks Brock Boeser. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. júl 2022 o 08:35

Brock Boeser podpísal s Vancouverom zmluvu na ďalšie tri roky.

VANCOUVER. Útočník Brock Boeser s Vancouverom Canucks podpísal nový trojročný kontakt. Nesie hodnotu 19,95 miliónov s ročnou výplatou 6,65 miliónov dolárov.

Pravý krídelník "kosatiek" odohral v predošlej sezóne 71 zápasov so ziskom 46 bodov. Rozdelil si to rovnomerne na 23 gólov a 23 asistencií.

"Chceli sme si Brocka nechať," komentoval situáciu generálny manažér Patrik Allvin. "Brock je veľkou súčasťou posunu klubu dopredu. Minulá sezóna bola pre neho ťažká, ale veríme, že je schopný ukázať viac a byť lepším hráčom."

Okrem miestami neoslnivých výkonov sa Boeser musel vysporiadať so smrťou vlastného otca, ktorý mal Parkinsonovu chorobu.

Manažér Allvin vidí vo Vancouveri talentovanú skupinu, ktorá má potenciál posunúť sa vpred.

Verí, že Boeser dokáže byť elitný strelec a že ešte nedosiahol svoj vrchol. Ako nováčik strelil 29 gólov a doteraz toto číslo neprekonal. Dvadsať-gólovú hranicu prekonal počas kariéry štyrikrát. V posledných dvoch rokoch zastal na čísle 23.

Boesera Vancouver draftoval z celkového 23. miesta v prvom kole roku 2015. Odvtedy nastúpil do 324 duelov so ziskom 256 bodov (121+135).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Počas sezóny ťažko znášal smrť otca. Útočník teraz podpísal za takmer 20 miliónov