Ostré slová Radivojeviča: Načo tu sú tí hráči? Ak sa nezobudia, tak tu nebudú

Branko Radivojevič
Branko Radivojevič (Autor: TASR)
SITA|23. okt 2023 o 10:54

Hráči Dukly Trenčín prehrali už päť stretnutí po sebe.

BRATISLAVA. Hokejisti Dukly Trenčín sa nevedia dostať z herného a výsledkového kŕča.

V nedeľňajšom stretnutí 12. kola slovenskej extraligy 2023/2024 podľahli v Banskej Bystrici domácim „baranom“ 1:4 a predĺžili šnúru prehier na päť stretnutí.

V ostatných troch stretnutiach navyše zakaždým skórovali iba raz.

Radivojevič: Prvú a druhú lajnu ani nemáme

„S jedným gólom v zápase iba ťažko môžeme vyhrať. V Bystrici sme inkasovali dva góly v oslabeniach. My zo striedačky góly nedáme. Chlapci ich chcú dávať, to chcenie tam je, ale stále je to málo. Vypracovali sme si málo šancí, ideme stále málo pred bránku, málo sme hladní po góle.

Súperi sú viac hladní pred našou bránkou, sú viac nepríjemní. My to hráme veľmi mäkko,“ povedal podľa klubového webu športový riaditeľ Dukly Branko Radivojevič, ktorý dočasne prevzal právomoci trénera Róberta Dömeho.

VIDEO: Rozhovory po zápase Banská Bystrica - Trenčín

Radivojevič vraví, že za výkonmi zaostávajú predovšetkým hráči, od ktorých sa najviac očakáva, že prevezmú zodpovednosť na svoje plecia a v kľúčových okamihoch potiahnu mužstvo herne i strelecky.

„Momentálne si robí svoju robotu tretia a štvrtá 'lajna', prvú a druhú ani nemáme. Ak sa títo chalani nezobudia, tak tu nebudú. Momentálne hráme bez prvého a druhého útoku. Prvá a druhá 'lajna' sa musí veľmi rýchlo zobudiť, lebo neviem potom, na čo sú tu,“ dodal 42-ročný trenčiansky funkcionár, ktorý dlhé roky pôsobil v zámorskej NHL.

Môžeme si za to sami, ozýva sa z kabíny

Trenčania v doterajšom priebehu sezóny zaznamenali iba štyri víťazstvá a až osem prehier. Šancu prelomiť nepriaznivé obdobie budú mať najbližšie v piatok v Poprade.

Útočník zo štvrtej formácie Denis Hudec, ktorý v Banskej Bystrici zaznamenal jediný zásah „vojakov“, tvrdí, že mužstvu Dukly chýba chladnokrvnejšie riešenie situácií pred súperovou bránkou.

„Nepremieňame šance. Je to vážne, ale sami si to komplikujeme. Sami robíme chyby, nie sme hladní po góle, nechodíme pred bránku, nehráme jednoducho. Robíme zbytočné chyby, aj fauly, takže si za túto situáciu môžeme sami.

To je život, nemôžeme byť z toho rozladení. Máme niečo nastavené, každý vie, čo má hrať, už to len dokázať na ľade. Je to aj o bojovnosti a tá nám tiež akosi chýba,“ povedal 30-ročný hráč.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Ostré slová Radivojeviča: Načo tu sú tí hráči? Ak sa nezobudia, tak tu nebudú