Bystrický útočník štyrmi gólmi za 11 minút vymazal Slovan: Skvelý večer

Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava.
Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|26. okt 2024 o 11:59

Stal sa tak iba tretím hráčom v histórii banskobystrického klubu, ktorému sa podarilo streliť štyri góly v jednom zápase.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice v 14. kole Tipos extraligy otočili zápas so Slovanom Bratislava na domácom ľade v tretej tretine.

Hostia viedli ešte v 49. minúte 4:1, no napokon vyhral tím spod Urpína po skvelom obrate na 6:4, pričom štyri góly zaznamenal legionár zo zámoria Matt Wedman.

Jeho formácia strelila všetky góly mužstva a postarala sa o nevídaný večer.

"Myslím si, že ocenenie pre najlepšieho hráča si zaslúžil celý náš útok. Dať štyri góly v jednom zápase je skvelý večer, ale hlavne som rád, že sme získali tri body," uviedol 25-ročný hrdina duelu.

VIDEO: Pozrite si tretí diel podcastu Hokejový BOSS

Wedman je iba tretím hráčom v histórii banskobystrického klubu, ktorému sa podarilo streliť štyri góly v jednom zápase.

"Nevedel som, že som jeden z troch hráčov v klubovej histórii. Ale je fajn byť jedným z nich.

Ťažko povedať, ktorý z tých štyroch gólov bol najdôležitejší, ale bolo najmä dôležité, že sme získali späť momentum v tretej tretine.

Štyri góly v jednom zápase som dal asi keď som mal šestnásť rokov. Rozhodne to chutí skvele," dodal produktívny center ’baranov’.

Ukázali sme charakter

Wedman vybojoval v uplynulej sezóne svojím rozhodujúcim gólom titul v ECHL s Floridou Everblades. Podobný úspech by chcel dosiahnuť aj v slovenskej extralige s Banskou Bystricou.

"Určite budem mať peknú spomienku na tento zápas, ale špeciálne aj z prvej sezóny tu na Slovensku. Uplynulé dva zápasy sme prehrali, takže sme potrebovali body.

Najmä v tretej tretine sme ukázali charakter. Po štvrtom inkasovanom góle sme si uvedomili, že takto to ďalej ísť nemôže, nemôžeme prehrávať zápasy.

Áno, máme širokú maródku, ale to nemôže byť výhovorka, musíme i napriek tomu vyhrávať zápasy.

Nehrali sme celých 60 minút, čo vždy chceme, takže to asi nebol náš najlepší zápas v sezóne, ale dobrý tím nájde cestu k víťazstvu," zdôraznil kanadský útočník.

Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava.
Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

Formácia si sadla

Wedmana po triumfe nad Slovanom Bratislava chválil aj tréner tímu Vladimír Országh:

"Dostal výborné nahrávky a veľmi dobre zahrali chalani z jeho formácie aj dve presilovky. On bol iba ten koncový hráč, no výborne hral celý jeho útok.

Wedman asi nie je úplne najlepší korčuliar, čo je zrejme vidno, ale je silný v súbojoch a najmä veľmi silný v predbránkovom priestore.

Góly, ktoré dáva, sú zväčša po dorážkach a tečoch. Mal trošku ťažší začiatok, nemal letnú prípravu, keďže rozhodol finálový zápas v ECHL.

Bolo to teda ešte vidieť na začiatku prípravy, ale zlepšuje sa. Čo je podstatné, že si so spoluhráčmi z formácie veľmi sadli."

Veľmi potešiteľné víťazstvo

Kanaďanovi na dva góly zo štyroch prihral slovenský útočník Roman Faith, pričom pridal aj tretiu asistenciu pri záverečnom šiestom góle Adamsa.

Ani on tak po senzačnom obrate za jedenásť minút proti bratislavskému Slovanu neskrýval nadšenie:

"Veľmi potešiteľné víťazstvo, potrebovali sme ho. Za to, čo sa stalo v tretej tretine, som strašne rád. Konečne máme naspäť tri body a môžeme ísť tabuľkovo hore.

Som rád za moje asistencie. My sme mali šance na strelenie gólov aj v minulých zápasoch, len bohužiaľ sme ich nepremenili.

Tentokrát to vyšlo a sme v úvodzovkách za hrdinov. V kabíne panuje menšia eufória, tak dúfam, že sme späť na nejakej vlne, ktorú budeme potvrdzovať."

Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava.
Fotka zo zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

Mladý 22-ročný Faith nešetril slovami chvály ani na adresu svojho kanadského spoluhráča: "Som za Matta Wedmana veľmi rád, lebo je to veľmi zábavný a dobrý chlapec.

Sadli sme si vo formácii a dúfam, že v nedeľu to potvrdíme doma proti Michalovciam nejakými gólmi znovu."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bystrický útočník štyrmi gólmi za 11 minút vymazal Slovan: Skvelý večer