Otec Albánec, mama Češka. Slafkovského ochranca píše neskutočný príbeh

Arber Xhekaj v bitke so Zackom Kassianom.

Otec Albánec, mama Češka. Slafkovského ochranca píše neskutočný príbeh

Arber Xhekaj v bitke so Zackom Kassianom. (Autor: TASR/AP)
Arber Xhekaj v bitke so Zackom Kassianom.
Arber Xhekaj v bitke so Zackom Kassianom. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|27. okt 2022 o 08:00

Arber Xhekaj nebol nikdy draftovaný do NHL ani juniorských súťaží.

MONTREAL. Zápas Montrealu Canadiens a Arizony Coyotes z jednej štvrtkovej noci netreba slovenským fanúšikom nijako špeciálne pripomínať. Prvý gól v NHL v ňom strelil Juraj Slafkovský.

Ako sám povedal, ešte viac než gól si užil jeho oslavu. S vypúlenými očami provokoval Connora Browna, ktorý ho len o niekoľko sekúnd skôr nepríjemne bodyčekoval.

Za ním stál ďalší mladý obor. Slafkovskému kryl chrbát, ako to robí v zápasoch. Každá (aj vychádzajúca) hviezda potrebuje bodygarda, zvykne sa hovoriť, a dvojica talentov to potvrdzuje.

Xhekaj najprv pomstil Brownov hit tým, že sa proti nemu rozbehol, narazil ho a prekazil prihrávku, čím položil základ pre gólovú akciu slovenského útočníka. Potom sa k Slafkovskému pridal, keď na súpera víťazoslávne pokrikovali.

„Bolo vtipné, ako sme sa z neho s Arberom smiali,“ povedal Slafkovský po zápase. „Skrátka to bolo o emóciách.“

Story montrealských talentov by bez Xhekaja nebola taká pestrá. Pred sezónou poznal 193 centimetrov vysokého a 108 kíl vážiaceho Kanaďana s albánsko-českými koreňmi málokto. Dnes má povesť nebojácneho ochrancu slovenského talentu.

Posadil obávaného Kassiana

Spomínané stretnutie proti Coyotes obrancovi chutilo. „Kojoti“ sa cez neho len málokedy dostali do šance a nezlomili ho ani päsťami.

Proti Xhekajovi nasadili jedného z najobávanejších bitkárov súčasnej NHL Zacka Kassiana. Po jednom zo súbojov v obrannej tretine Habs sa dvojica začala strkať a netrvalo dlho, už na ľade ležali ich rukavice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Otec Albánec, mama Češka. Slafkovského ochranca píše neskutočný príbeh