Strelil gól a poslal súpera kadeľahšie. Slafkovského meno skandovali dlhé minúty

Juraj Slafkovský rozhadzuje puky fanúšikom.

Strelil gól a poslal súpera kadeľahšie. Slafkovského meno skandovali dlhé minúty

Juraj Slafkovský rozhadzuje puky fanúšikom. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafkovský rozhadzuje puky fanúšikom.
Juraj Slafkovský rozhadzuje puky fanúšikom. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|21. okt 2022 o 05:55

Juraj Slafkovský sa v piatom zápase v NHL premiérovo zapísal do štatistík.

MONTREAL. Zápas Montreal verzus Arizona, 29. minúta. Montreal Canadiens sú v útočnom pásme, no puk na hokejkách nemajú.

Drží ho Josh Brown. Ten sa len chvíľku predtým rozhodol privítať Juraja Slafkovského v NHL a uštedril mu bodyček, ktorý – podľa niektorých neprávom – zostal nepotrestaný.

Napádať ho s cieľom získať puk i pomstiť spoluhráča uteká iný nováčik v drese Habs, obranca Arber Xhekaj. Trafil ho tak, že odletel na plexisklo. Prihrávka, ktorú smeroval na Nicka Ritchieho, nebola úplne presná.

V správny čas na správnom mieste bol Slafkovský. Zmaril pokus „kojotov“ dostať puk za modrú čiaru a okamžite sa s ním otočil smerom na bránu.

Tentoraz nehľadal spoluhráčov. Zdravo namotivovaný riešil situáciu priamočiaro. Pohol sa ešte pár metrov na vrchol kruhu a vystrelil.

Urobil to v pravej chvíli. Skoro na to, aby jeho pokus zablokovali dobiedzajúci súperi, no zároveň v momente, keď už bol v sľubnej pozícii.

Prvý brankár, ktorému dal gól, je Connor Ingram. Draftová jednotka ho prekonala projektilom smerom na lapačku.

Na Slafkovskom sa následne prejavila radosť aj pocit zadosťučinenia. K oslave Canadiens sa z diaľky primiešal spomínaný Brown, no Slovák zvládol situáciu s nadhľadom a súpera odzbrojil pohľadom, za ktorý by sa nehanbil ani Lukáš Latinák.

Následne ho – spolu s Xhekajom – nie najslušnejším spôsobom poslal kadeľahšie.

VIDEO: Prvý gól Juraja Slafkovského v NHL.

Bell Centre bolo vo vare. Erupciu radosti z prvého gólu najväčšej nádeje Montrealu posilnil fakt, že na ukazovateli skóre svietilo 4:0 a Habs presvedčivo smerovali za víťazstvom.

Keď ho ukázali na kocke, naširoko sa usmieval. Bol autentický a prirodzený. Brendan Gallagher, sediaci vedľa neho, mu naznačil, aby zamával. On to spravil.

Meno Slafkovského sa ozývalo z hrdiel fanúšikov ešte minúty po góle. Priaznivci Canadiens odchádzali domov spokojní. Ich miláčikovia vyhrali 6:2.

Okrem talentovaného Slováka skórovali ešte Anderson, Caufield, Gallagher, Suzuki a Monahan.

Trojnásobný rekordér

Pamätný premiérový gól privolávalo pred zápasom veľa ľudí. „Dnes je skvelý deň na Slafkovského prvý gól,“ napísal na Twitteri Scott Matla, novinár z blogu Habs Eyes on the Prize.

Vtipnejšie proroctvo vyriekol fanúšik Mike Veenie, ktorý v statuse uviedol: „Slafkovský dnes stopercentne skóruje, lebo Arizona je Kazachstan NHL.“

Predpovede sa vyplnili. Košický rodák sa vo veku 18 rokov, 6 mesiacov a 22 dní stal najmladším Slovákom, ktorý skóroval v NHL. O 31 dní prekonal Mariána Gáboríka. Drží už tri rekordy najlepšej hokejovej súťaže sveta!

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strelil gól a poslal súpera kadeľahšie. Slafkovského meno skandovali dlhé minúty