Prešov predstavil posilu z Ameriky, pozornosť púta aj priezviskom

HC 21 Prešov počas začiatku letnej prípravy na ľade na novú sezónu Tipos extraligy
HC 21 Prešov počas začiatku letnej prípravy na ľade na novú sezónu Tipos extraligy (Autor: TASR)
SITA|18. aug 2022 o 17:05

Max Gerlach sa teší na pôsobenie na východe Slovenska.

PREŠOV. Max Gerlach je jeden zo siedmich amerických hokejistov v kádri extraligového klubu HC 21 Prešov.

Jeho priezvisko však vyčnieva nad ostatnými. Dvadsaťštyriročného útočníka pobavilo, keď sa dozvedel, čo to znamená pre Slovákov.

"Bezprostredne po podpise zmluvy mi volal otec a vravel mi, že Slovákov zaujalo moje priezvisko. Sledoval reakcie na internete a zistil teda, že sa voláme rovnako ako najvyšší štít Slovenska. Je to niečo unikátne a zároveň vtipné.

Vravel som si, že by bolo super vyjsť na jeho vrchol a urobiť si tam fotografiu. Gerlach na Gerlachu, to znie výborne," uviedol Max Gerlach pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Kreatívny hráč, ktorý rád útočí

Rodák z Burnsville v štáte Minnesota prišiel do Prešova vďaka hokejovým kvalitám. V Európe strávil ostatné tri sezóny, takže nebude mať problém s aklimatizáciou.

"Myslím si, že som veľmi kreatívny a útočím rád. Očakávajú sa odo mňa góly a body. Budem však robiť to, čo mi povie tréner. Podstatné je, aby sme vyhrali čo možno najviac zápasov. To bude hlavný cieľ pre sezónu.

Európsky hokej a hlavne širšie klziská mi už nerobia problém. V tomto smere mám trojročné skúsenosti a bude to určite ľahšie, ako keď som pricestoval na starý kontinent prvýkrát," pokračoval.

Američan Max Gerlach je v príspevku na druhej fotografií

Ocenil vrúcne prijatie do tímu

Účastník 298 zápasov v kanadskej juniorskej WHL je rád, že má v novom tíme toľko krajanov. Priznal tiež, že sa mu páči prešovský štadión:

"Určite je to pre mňa dobré. Viacerí z nás už hrali proti sebe v rámci zámorských líg a je fajn môcť sa porozprávať s krajanmi v rodnej reči. Aj ostatní chlapci sú však ústretoví a nechceme sa deliť na zámorskú a slovenskú skupinku.

Chalani ma od prvej chvíle prijali veľmi vrúcne a to si cením. Veľmi na mňa zapôsobil aj samotný štadión. Je krásny a pripomína mi Saddledome v Calgary. Zatiaľ je tu všetko super a teším sa na novú sezónu."

Prešovčania chcú v sezóne 2022/2023 nadviazať na vydarený nováčikovský ročník. Po odchode troch najproduktívnejších hráčov sa budú v tomto smere spoliehať práve na Američanov.

"Viem o tom, že Prešov má za sebou veľmi úspešnú nováčikovskú sezónu a veľa som počul o výbornej fanúšikovskej základni v meste.

Lákala ma možnosť zahrať si v slovenskej extralige, dôvodov pre podpis zmluvy s týmto klubom bolo teda viacero. Teším sa teda na novú sezónu a verím, že pre nás všetkých bude úspešná," dodal Gerlach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prešov predstavil posilu z Ameriky, pozornosť púta aj priezviskom