Pomohlo mu, že nehral? Jednotka draftu sa predviedla nádherným gólom

Alexis Lafreniere.
Alexis Lafreniere. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. apr 2022 o 09:28

Dostal sa len do štvrtého útoku, ale blysol sa ukážkovým gólom.

NEW YORK. V stredu vyhrali New York Rangers nad Philadelphiou 4:0. Mladík Alexis Lafreniere v zápase nenastúpil, tréner ho nedal hrať.

V sobotu proti Detroitu už bol súčasťou zostavy. Dostal sa len do štvrtého útoku, ale Rangers opäť zvíťazili 4:0. Aj keď dvadsaťročný Kanaďan odohral len 13 minút, bol dôležitou súčasťou zápasu.

"Červeným krídlam" strelil dva góly. Prvý padol po krásnej strele, druhý po ukážkovej akcii a individuálnej práci.

Puk si zobral medzi nohy, elegantne obišiel obrancu a bekhendom bez váhania prekonal brankára.

"To bol gól! Pozrite, ako oklamal každého! Brankár bol na zemi dokonca dvakrát," rozplývali sa komentátori. "Skvele spustil rameno a naznačil, že bude strieľať."

"Videl som, ako sa Larkin zohýna, aby zblokoval moju strelu, tak som spravil pohyb navyše, aby som získal priestor," hodnotil Lafreniere svoj gól. "Potom som len chcel trafiť puk do vzduchu a išlo to dnu."

"Myslím, že som mal dosť energie," komentoval svoj výkon. "Tréner mi povedal, že mi chcel dopriať oddych, pretože som nehral môj najlepší hokej. Dalo mi to šancu pozrieť si zápas a dnes som sa cítil lepšie."

Na výkony draftovej jednotky z roku 2020 sú mnohí stále kritickí. Vo viacerých oblastiach jeho hry právom. Jedná vec je ale zrejmá, góly dáva v hre 5 na 5.

Všetkých jeho 17 tohtoročných zásahov padlo pri tomto vyrovnanom počte hráčov.

Od jeho debutu v NHL strelil v hre 5 na 5 28 gólov. To je viac ako Kreider, Crosby, Tavares, Landeskog, Aho, Nylander a mnohí ďalší hviezdni hráči.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pomohlo mu, že nehral? Jednotka draftu sa predviedla nádherným gólom