Protestuje proti vojne. Fínsky komentátor nevyslovuje Ovečkinovo meno

Alex Ovečkin.
Alex Ovečkin. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. apr 2022 o 16:04

Komentátor Tero Kainulainen si zvolil zvláštnu formu protestu.

WASHINGTON. Počas posledných dvoch zápasov Washingtonu Capitals si fínski diváci na kanáli Viasat ani raz nevypočuli meno Alexander Ovečkin. Môže za to komentátor Tero Kainulainen.

Je hlbokým odporcom Ruska po jeho útoku na Ukrajinu. Ovečkina ako Putinovho dlhoročného podporovateľa sa preto rozhodol podľa možností ignorovať.

"Dal som sám sebe výzvu pred zápasom Pittsburghu a Washingtonu," napísal po skončení sobotňajšieho duelu na Twitteri. "Pokúsil som sa nevyslovovať meno hosťujúceho kapitána. Podarilo sa mi to."

Ako informujú ďalšie médiá, Kainulainen vo výzve pokračoval aj ďalej. V nedeľňajšom zápase Washingtonu proti Bostonu Ovečkina nazýval "kapitán Washingtonu Capitals" či "číslo osem".

Nie je jediným človekom poukazujúcim na Ovečkinovo politické pozadie. Mnoho fanúšikov či novinárov od začiatku konfliktu žiada organizáciu, aby vyvodila voči hviezdnemu strelcovi dôsledky. Ten sa doteraz neohradil voči Putinovmu konaniu, na svojom účte na Instagrame má dodnes profilovú fotografiu s ruským prezidentom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Protestuje proti vojne. Fínsky komentátor nevyslovuje Ovečkinovo meno