Pôsobil pri reprezentácii, má bohaté skúsenosti. Zvolen oznámil meno nového trénera

Peter Oremus.
Peter Oremus. (Autor: TASR)
Sportnet|15. apr 2020 o 20:06

Donedávna viedol Bratislava Capitals.

ZVOLEN. Peter Oremus je novým hlavným trénerom A-mužstva HKM Zvolen. Nahradí tak Andreja Podkonického, ktorý na tomto poste pôsobil posledné dve sezóny a pokračovať bude ako druhý asistent. Pozícia prvého asistenta zatiaľ nie je obsadená. Informoval o tom klub na svojom webe.

Oremus viedol v uplynulej sezóne 2019/20 prvoligový tím Bratislava Capitals, s ktorým v nedokončenom ročníku vyhral základnú časť.

V najvyššej slovenskej súťaži má Peter Oremus bohaté skúsenosti. Počas 11 sezón viedol Skalicu, Nitru, Košice a Trenčín. Prvé skúsenosti zbieral v Skalici, s ktorou v roku 2009 získal po neúspešnom finále striebro.

V rokoch 2012 až 2015 bol hlavným trénerom českého extraligistu z Vítkovíc, ktorého dvakrát viedol aj na prestížnom Spengler Cupe. V sezóne 2014/15 sa Oremus vrátil na Slovensko, kde s Košicami získal majstrovský titul. Na lavičke Košíc začal aj ďalší ročník, počas ktorého sa presunul do Karlových Varov v českej extralige.

Následne bol dve sezóny trénerom trenčianskej Dukly, ktorú v roku 2019 doviedol do finále po tom, čo klub iba sezónu predtým zachraňoval extraligovú príslušnosť v baráži. Na reprezentačnej úrovní má za sebou ako asistent trénera štyri svetové šampionáty a olympijský turnaj v Soči v roku 2014.

„Vedenie HKM má veľkú radosť z angažovania skúseného slovenského trénera a praje Petrovi Oremusovi veľa šťastia v nastávajúcej práci. Zároveň pracuje na vyriešení otázky jeho prvého asistenta, ktorý bude známy čoskoro,“ informoval klub na svojom webe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pôsobil pri reprezentácii, má bohaté skúsenosti. Zvolen oznámil meno nového trénera