Hiddink podáva Chelsea pomocnú ruku

Ladislav Harsányi|10. feb 2009 o 21:02

Guus Hiddink je ochotný do konca sezóny prevziať Chelsea z jediného dôvodu: vlastníkom klubu je jeho priateľ Roman Abramovič. Funkcie trénera ruskej futbalovej reprezentácie sa však nechce vzdať.

BRATISLAVA. Meno Holanďana Guusa Hiddinka sa objavilo ako prvé na kandidátke potenciálnych nástupcov Luiza Felipeho Scolariho.

Najprv Hiddinkov hovorca povedal, že to neprichádza do úvahy. O pár hodín neskôr však Hiddink pre Reuters povedal: „Je to výnimočná situácia. Ak by sa na mňa obrátil hocijaký iný klub, povedal by som nie. Chelsea je však čosi iné. Mám dobré vzťahy s majiteľom, nuž by som v tejto situácii rád pomohol, ak to bude možné."

Jedným dychom však dodal, že ruskú reprezentáciu neopustí. „Bolo by to len na dva-tri mesiace, do konca sezóny. Neopustím ruskú zbornú, to neprichádza do úvahy."

Čosi podobné si už v minulosti odskúšal, keď bol v rovnakom čase trénerom austrálskej reprezentácie a PSV Eindhoven. Preto si myslí, že sa to dá skĺbiť.

Bol to práve Abramovič, ktorý v roku 2006 pomohol Hiddinkovi k postu kormidelníka futbalovej reprezentácie Ruska.

Chelsea oznámila, že od Ruskej futbalovej asociácie dostala povolenie rokovať s Hiddinkom.

Stoch mu želá šťastie

Slovenský futbalista FC Chelsea môže vďačiť odvolanému trénerovi za to, že ho vytiahol do Premier League.

„Futbal prináša aj takéto veci. Ja budem na trénera Scolariho spomínať iba v dobrom. Bol to on, ktorý mi dal šancu nastúpiť v hviezdami nabitom tíme. Želám mu veľa šťastia na novom pôsobisku," napísal slovenský reprezentant na svoju webovú stránku z Limassolu, kde sa včera pripravoval na reprezentačný duel s Ukrajinou.

Je otázne, či padne do oka aj Scolariho nástupcovi, od ktorého budú chcieť okamžité zlepšenie situácie. Stoch má podľa vlastných slov dobrý vzťah aj s Rayom Wilkinsom, ktorého dočasne poverili vedením tímu. „Je to veľmi dobrý človek," povedal Stoch.

Potopili Scolariho hviezdy?

Tréner Scolari údajne neladil na rovnakej frekvencii s niektorými hviezdami mužstva. Podľa bulvárneho denníka The Sun Petr Čech, Didier Drogba či Michael Ballack prispeli k odvolaniu trénera. „Nejakým spôsobom mali priame spojenie s Abramovičom," mal sa vyjadriť Scolari podľa The Sun.

Brazílčan prostredníctvom svojho hovorcu médiám odkázal: „Bola to pre mňa cenná skúsenosť. Je mi ľúto, že to netrvalo dlhšie." Povedal, že zostáva v Londýne a čoskoro ponúkne svoj pohľad na vec. Z jeho odvolania bol šokovaný aj stredopoliar Deco, ktorého dotiahol na Stamford Bridge v lete minulého roka. „Nemohol som tomu uveriť. Je to dobrý tréner. Preňho som prišiel do Chelsea," povedal pre Daily Star.

Anglické médiá sú plné dohadov, kto by sa v lete mohol stať trvalým nástupcom Scolariho. Najčastejšie sa spomínajú mená ako Carlo Ancelotti, Roberto Mancini či Frank Rijkaard. Na zozname potenciálnych kandidátov sa objavilo aj meno Avrama Granta, ktorému sa v Chelsea už raz poďakovali - pred Scolarim.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hiddink podáva Chelsea pomocnú ruku