Slovan proti velikánom nemá nárok. Prečo je v Lige majstrov len do počtu?

Hráči RB Mníchov oslavujú gól v bránke Slovana v zápase hokejovej Ligy majstrov.

Slovan proti velikánom nemá nárok. Prečo je v Lige majstrov len do počtu?

Hráči RB Mníchov oslavujú gól v bránke Slovana v zápase hokejovej Ligy majstrov. (Autor: REUTERS)
Hráči RB Mníchov oslavujú gól v bránke Slovana v zápase hokejovej Ligy majstrov.
Hráči RB Mníchov oslavujú gól v bránke Slovana v zápase hokejovej Ligy majstrov. (Autor: REUTERS)
Stanislav Benčat|12. sep 2022 o 16:30

Čo stačí na Michalovce či Nitru, je na Mníchov málo.

MNÍCHOV. Desať zápasov, desať prehier. Tak vyzerá nelichotivá bilancia Slovana v Lige majstrov za posledné dve sezóny.

Na jednej strane treba priznať, že slovenský majster sa znova ocitol v skupine smrti, na druhej sa ukazuje, že najvyššia úroveň medzinárodnej scény je stále na míle vzdialená od našej extraligy. 

Sportnet absolvoval s belasými trip v Tampere a Mníchove, kde bratislavský klub márne bojoval o prvé body v aktuálnom ročníku. 

Hokejový život vie byť nesmierne rýchly. Je zložený z precíznosti, detailov a disciplíne. 

Pred zápasom na ľade fínskeho majstra Tappary Tampere nemali slovanisti veľké oči. Dobre si uvedomovali, že proti nim stojí azda najťažší možný súper. Domáci tím je finalista posledného ročníka Ligy majstrov, suverénne získal majstrovský titul. Navyše, po vypuknutí vojnového konfliktu na Ukrajine a odchode 99 % Fínov z KHL viacerí z nich skončili práve v Tappare. 

Supermoderná aréna

Klub získal napríklad najlepšieho strelca posledného ročníka ruskej ligy Nika Ojamäkiho, ktorý má momentálne azda najlepšiu strelu z prvej na starom kontinente. Jednoducho, bombardér.

Núka sa paralela s Robertom Lewandowským, futbalistom Barcelony, ktorý v Lige majstrov hetrikom zostrelil hráčov Plzne.

„Skupina je rovnako smrteľná ako vlani. Je to brutálne,“ vraví počas letu do Tampere Samuel Takáč.

Hráči Slovana sa zhodovali, že ich čaká asi poriadny kolotoč, no ak podajú stopercentný výkon, môžu prekvapiť. „Nemyslím si to. Tappara vyhrá, ale nebude to debakel. Odhadujem skóre 4:1,“ vravel jeden z fínskych novinárov v útrobách krásnej Nokia arény.

Momentálne azda najmodernejšia hokejová aréna pôsobí pompézne, až futuristicky. Keď sa novinár chce dostať na do tlačového strediska či na tribúnu, nestačí len otvoriť dvere, všetko je ovládané digitálnou technológiou. Na čip.

Funkcionári domáceho tímu by si asi priali, aby vedeli naprogramovať aj fanúšikov, aby prišli na zápas v hojnejšom počte. Napokon ich bolo 4122. Necelá tretina z oficiálnej kapacity.

Kto z nich v 11. minúte odbehol do bufetu, prišiel o oba gólové momenty. Najskôr sa v presilovke presadil po nacvičenej akcii Američan Tyler Kelleher, krátko na to pridal druhý gól fínsky mladík Jere Henriksson. 

„Pri prvom góle to dobre zahrali, druhý beriem na seba. Bola to trochu moja chyba, prílišne som sa stiahol,“ vravel s jemnou sebakritikou brankár Samuel Hlavaj, jednoznačne najlepší hráč zápasu. Najmä vďaka nemu sa zápas skončil len 0:2. 

Darček na narodeniny neprišiel

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan proti velikánom nemá nárok. Prečo je v Lige majstrov len do počtu?