Hantuchová v Los Angeles bez boja do semifinále dvojhry

SITA|12. aug 2005 o 22:52

CARSON 12. augusta (SITA, AP) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila bez boja už do semifinále dvojhry na turnaji WTA Tour JP Morgan Chase Open v Los Angeles (dotácia 585 000 USD). Jej súperka ...

CARSON 12. augusta (SITA, AP) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila bez boja už do semifinále dvojhry na turnaji WTA Tour JP Morgan Chase Open v Los Angeles (dotácia 585 000 USD). Jej súperka v piatkovom štvrťfinále - turnajová jednotka Maria Šarapovová sa rozhodla na stretnutie nenastúpiť pre problémy s prsným svalom. Osemnásťročná Ruska mala veľké bolesti už vo víťaznom zápase 3. kola proti svojej krajanke Anne Čakvetadzeovej. Šarapovová tak prišla o šancu stať sa novou svetovou jednotkou. "Je to môj dlhodobý cieľ a dosiahnuť ho v Los Angeles by bolo splnením krásneho sna. Problémy so svalovým zápalom mám už od októbra minulého roku, teraz sa zhoršili. Nemôžem udierať do lopty s maximálnou razanciou. Nechcem nič siliť, dôležité je, aby som bola v poriadku do US Open," zdôvodnila svoje rozhodnutie Šarapovová.

Daniela Hantuchová postúpila do svojho tretieho tohtoročného semifinále dvojhry na okruhu WTA Tour. Vo februári v Dohe prehrala súboj o účasť vo finále práve so Šarapovovou, pred necelým mesiacom v Cincinnati nestačila na Japonku Akiko Morigamiovú. Semifinálovou súperkou 22-ročnej Slovenky v Los Angeles bude tretia nasadená Ruska Jelena Dementievová alebo talianska kvalifikantka Tathiana Garbinová.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Hantuchová v Los Angeles bez boja do semifinále dvojhry