Hádzanárky v Šali aspoň na bod mali

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Leško|31. okt 2017 o 00:00

Už nie sú v tabuľke slovensko-českej MOL ligy najlepším slovenským tímom.

PREŠOV. Keďže michalovské hádzanársky zdolali doma v ôsmom kole MOL ligy dovtedy neporazenú Slaviu Praha, vyhupli sa na tretie miesto, práve za Pražanky a vedúci Baník Most.

Slovan Duslo Šaľa je štvrtý, ŠŠK Prešov klesol na šieste miesto za piaty Olomouc.

Vynikli obrany a brankárky

V predošlom kole Prešovčanky prekvapili výhrou v Ostrave nad Sokolom Poruba. V Šali síce prehrali, no chýru o ich kvalitnom výkone dlžné neostali.

„Ani tentoraz sa naše dievčatá za predvedený výkon, predovšetkým kolektívny, hanbiť nemusia,“ zdôraznil po stretnutí v Šali prezident Školského športového klubu pri Strednej lesníckej škole v Prešove Peter Šutran.

„V zápase padlo celkom len tridsaťpäť gólov. Domáce dali devätnásť, my šestnásť, čo svedčí hlavne o dobrej obrannej hre oboch celkov. Na oboch stranách vyčnievali predovšetkým brankárky. V našom družstve Lucka Gubiková znovu potvrdila výbornú formu. V Porube sme vyhrali, no Šaľa má podľa mňa kvalitnejší káder. Aj preto som do roly favorita pred zápasom pasoval Slovan Duslo. Avšak pri súhre určitých okolností, tomuto zápasu by dozaista väčšmi svedčila minimálne remíza. Na tomto mojom názore sme sa zhodli aj s viacerými funkcionármi Šale a v tomto zmysle hovorili aj poniektorí okolo nás po zápase idúci diváci tohto duelu. Domácim sme boli prinajmenšom vyrovnaným súperom. Dali sme síce len šestnásť gólov, no inkasovali iba o tri viac, čo tiež o niečom svedčí. Ak budú zverenky nášho trénera Dušana Daniša pokračovať v takomto hernom trende, ďalšie, iste aj lepšie výkony a výsledky sa potom dostavia. Na možné „určité okolnosti“ sa vyhovárať a už nie ich rozpitvávať, nemienim. Pravdou ale ostane, že v dôležitých momentoch zápasu naše hráčky spravili nejaké zbytočné, nevynútené technické chyby. Nebyť ich, som presvedčený, že bez bodu by sme sa domov zo Šale nevracali.“

Nová hráčka z Ukrajiny

Pohľadom do zápasu o stretnutí v Šali sme zaregistrovali v prešovskej zostave nové meno – Anastasija Petrovska.

„Ide o mladú ukrajinskú hádzanárku, ktorú nám do pozornosti odporučil pán Petrovsky, niekdajší tréner hádzanárok Michaloviec. Anastasija je študentkou prvého ročníka Prešovskej univerzity, tak sme si ju vyskúšali v našom klube. Je to hráčka na ľavé krídlo, prípadne na ľavú spojku. Keďže naznačila určité kvality, rozhodli sme sa ju angažovať. Pravda, skúsenosti bude musieť zbierať aj v našom dorasteneckom tíme, za ktoré môže hrať. Ak výkonnosťou potvrdí oprávnenosť, tak iste dostane šancu aj v našom mladom interligovom družstve,“ predstavil novú hráčku ŠŠK Prešov P. Šutran.

Najbližšie hrajú v Prahe

Najbližší zápas MOL ligy odohrá ŠŠK Prešov tretieho novembra v športovom stánku DHC Slavia Praha.

„Čaká nás ďalší zápas na ihrisku vysokého favorita,“ konštatoval prezident klubu P. Šutran.

„Slavia je aktuálne druhá za Mostom. Naostatok utŕžila prvú prehru v súťaži v Michalovciach. Predpokladám, že doma si to bude chcieť vynahradiť. Čo k súboju s takýmto silným súperom povedať? Vari to, čo som vravel pred stretnutím v Šali. Nadviazať a pokračovať v kvalitných výkonoch a favorizované Pražanky na ich pôde minimálne poriadne potrápiť.“

Slovan Duslo Šaľa – ŠŠK Prešov 19:16 (12:8)

Zostava a góly Prešova: Gubiková, Goboňová, Bernátová – Gajdošová 2, Popovcová 1, Lebedievová 1, Vraňuchová, Šutranová 7, Patrovska, Pavúková, Ščerbáková, Puzderová, Vencuriková 4, Harčarufková 1, Vagaská. Tréner: D. Daniš. Pok.hody: 5/5 – 2/1. Vylúčené: 2 – 4. Rozhodovali: Oťapka a Zubo. Divákov: 300.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.43/2017. V predaji od utorka 31. 10. do pondelka 6. 11.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanárky v Šali aspoň na bod mali