Prešovské hádzanárky prekvapili, sú najvyššie zo slovenských tímov

Martina Popovcová bola najlepšou strelkyňou Prešova v Porube.
Martina Popovcová bola najlepšou strelkyňou Prešova v Porube. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Ján Leško|24. okt 2017 o 00:00

Po výhre v Porube sú v MOL lige štvrté.

PREŠOV. O jedno z prekvapení siedmeho kola spoločnej slovensko-českej MOL ligy sa postarali hádzanárky ŠŠK Prešov výhrou na palubovke DHC Sokol Poruba.

Tým druhý je tesná prehra obhajcu prvenstva Iuventy Michalovce v Olomouci.

Zverenky trénera Dušana Daniša sa výhrou nad Porubou vyhupli aktuálne na štvrté miesto v interligovej tabuľke a sú takto momentálne najvyššie zo všetkých slovenských tímov v MOL lige.

Prešovčanky základ svojho víťazstva na severe Moravy postavili v úseku hry medzi 40. a 47. minútou, ušli o 4 góly.

Náskok si ustrážili, aj s výrazným prispením reprezentačnej brankárky v prešovskom drese Lucie Gubikovej.

Ostávajú na zemi

„Pochvala našim dievčatám zato, ako zápas v Ostrave so Sokolom Poruba zvládli, právom patrí,“ ako prvé vyslovil po návrate domov prezident Školského športového klubu pri Strednej lesníckej škole v Prešove Peter Šutran.

„Výhra o tri góly je dielom oduševneného a kvalitného kolektívneho výkonu, avšak v prvom rade skvelej hre v obrane, za ktorou výborne chytala naša brankárska jednotka. Pravda, spočiatku viedli domáce, najviac ale len o dva góly. Postupne taktovku preberalo naše družstvo. Polčas sme vyhrali o gól a po prestávke odskočili súperkám na rozdiel štyroch. To bol už výsledok nami vystupňovaného tempa. Pochopiteľne, súčasné postavenie v tabuľke MOL ligy nás teší. Ostávame však nohami pevne na zemi, veď súťaž sa v podstate iba rozbieha. Máme mladé družstvo, pre ktoré sú takéto výhry ako táto vzpruhou. Faktom ale ostáva, že naďalej musí tvrdo a cieľavedome pracovať, aby potvrdilo, že byť v interlige tak vysoko, nie je žiadna náhoda.“

Čaká ich Šaľa

V najbližšom kole MOL ligy sa ŠŠK Prešov predstaví v piatok 27. októbra na ihrisku HK Slovan Duslo Šaľa.

Na margo tohto duelu P. Šutran povedal. „Šaľa je v domácom prostredí jednoznačným favoritom. My ale urobíme maximum preto, aby náš tím dokázal zopakovať taký kvalitný výkon ako v Porube.“

FAKTY

Sokol Poruba – ŠŠK Prešov 20:23 (10:11)

Najviac gólov za Prešov: Popovcová 8, Šutranová 5, V. Gajdošová 4, za domáce Konečná 4, Polášková a Demajová (v predošlej sezóne hráčka Prešova) po 3.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.42/2017. V predaji od utorka 24. 10. do pondelka 30. 10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovské hádzanárky prekvapili, sú najvyššie zo slovenských tímov