Prešov protestuje. Hrdina prvého finálového zápasu mal nastúpiť neoprávnene

Hádzanári Tatrana Prešov.

Prešov protestuje. Hrdina prvého finálového zápasu mal nastúpiť neoprávnene

Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|9. máj 2023 o 06:00

Finálovú sériu začala tesným víťazstvom Považská Bystrica.

PREŠOV. Úvodný zápas finálovej série Niké handball extraligy, hranej na tri víťazstvá, lepšie zvládol domáci MŠK Považská Bystrica.

V dramatickom súboji obhajca majstrovského titulu Tatran Prešov podľahol súperovi o jediný gól, ktorý inkasoval v posledných sekundách.

Po výhre 30:29 (15:16) sa ujali vedenia v sérii 1:0 na zápasy Považania, ktorí ako víťazi základnej časti začali finálovú sériu v domácom prostredí.

Neudržali hráča, na ktorého sa pripravovali

Považská Bystrica v súboji s Prešovom ťažila nielen zo svojej kvalitnej obrany a rýchleho prechodu do útoku, ale aj mohutnej podpory svojich fanúšikov.

Úradujúci majster mal viac medzier v obrane.

Okrem toho pozahadzoval aj mnoho gólových príležitostí. Po tom ako nezachytili úvod, v ďalšom priebehu zmazal počiatočný náskok domácich. Potom sa mužstvá striedali vo vedení, napokon sa tešili o čosi šťastnejší Považania.

Prešovčania doplatili na množstvo vylúčených hráčov (celkom desať), či v rýchlom slede arbitrami udelených žltých kariet najmä dôležitým hráčom Tatranu. Tí dokonca hrali v oslabení o dvoch i troch hráčov.

„Pravdou je, že naše mužstvo určite chcelo vkročiť do mimoriadne dôležitého zápasu koncentrovane s maximálnou snahou vypnúť sa k čo najlepšiemu výkonu. Lenže nie celkom sa mu to podarilo,“ kriticky hodnotil generálny manažér Tatranu Prešov Marián Magdoško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov protestuje. Hrdina prvého finálového zápasu mal nastúpiť neoprávnene