Grman už nechce späť do Steel Arény

Sportnet|3. apr 2009 o 00:00

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.skStrelecký účet v druhom finálovom stretnutí otvoril košický obranca Michal Grman. Po jeho šikovnom teči v presilovke

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.sk

Strelecký účet v druhom finálovom stretnutí otvoril košický obranca Michal Grman. Po jeho šikovnom teči v presilovke v 11. minúte sa oceliari ujali vedenia a to si strážili až do samého záveru. Skalicu zdolali 3:1 a v sérii vedú na zápasy 2:0. Teraz bude mať výhodu domáceho ľadu mužstvo Záhorákov.

KOŠICE. Skalický útočník Žigmund Pálffy včera nebodoval. Po 25 zápasoch tak ukončil svoju skvelú sériu. A jeho tím neuspel ani v druhom finálovom zápase.

Obrancovi Michalovi Grmanovi gól z 11. minúty evidentne pomohol. Po ňom bol pri chuti, pálil oveľa častejšie ako zvyčajne. "Keď sa vám pošťastí dať gól na začiatku zápasu, potom aj vaša výkonnosť ide hore," spokojne konštatoval odchovanec Liptovského Mikuláša.

Prvé finále v kariére

Pre Grmana je toto finále prvým v kariére. "Najviac ma teší to, že v sérii vedieme 2:0. Snažím sa nepripúšťať si to, že sa hrá finále, aby som sa tým zbytočne nerozptyľoval," poznamenal zadák, ktorý v 11. minúte šikovne tečoval Šimurdovu strieľanú prihrávku. "Trafil som to aj so šťastím, chvalabohu to skončilo v bránke."

Košičania využili domáce prostredie naplno. Priali si viesť po dvoch zápasoch v sérii 2:0. "Vlastne sme len splnili povinnosť. Ale za tohto stavu to Skalica určite nezabalí. Doma sa nám to bude snažiť skomplikovať," myslí si Michal, ktorý vyslovil aj jedno prianie. Bol by už najradšej, keby sa séria na východ už nesťahovala.

Pálffy sa nepresadil

Najväčšia osobnosť extraligy Žigmund Pálffy sa včera vôbec nepresadil. V jednej chvíli sa už-už rútil osamotený na Lipovského, ale Grman mu v páde hokejkou vyrazil puk. "Je to aj šťastie aj kus kumštu. My beci sme tam od toho, aby sme gólom zabraňovali. Dávali sme si pozor, aby nám nik neušiel, a nielen Pálffy."

Pravda, v závere včerajšieho súboja si Skaličania pri power-play vytvorili tlak, a pred košickou bránkou to horelo. "Hovorí sa, že šťastie praje pripravenému. Som rád, že sa priklonilo k nám. Dúfam, že to tak bude v sérii aj naďalej. Určite sme však nevíťazili len vďaka šťastiu. V oboch zápasoch sme boli hokejovo lepší. Výborne nám zachytal aj Lipovský."

Michal už po včerajšku myslel na nedeľu. "Predovšetkým si musíme dať pozor na to, aby sme neboli vylučovaní. Lebo pri hre piatich proti piatim sme lepším mužstvom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Grman už nechce späť do Steel Arény