Gorali sa musia naučiť dávať góly i vonku

Brankár Stanislav Ščerbák. V Barci sa nenudil.
Brankár Stanislav Ščerbák. V Barci sa nenudil. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|3. okt 2012 o 00:00

Napriek dvom inkasovaným gólom a následnej prehre ľubovnianskeho tímu patril brankár Stanislav Ščerbák k oporám.

KOŠICE. Napriek dvom inkasovaným gólom a následnej prehre ľubovnianskeho tímu patril brankár Stanislav Ščerbák k oporám a výraznejším postavám bývalého účastníka tretej ligy.

“Ojoj, toto je už úplne iné mužstvo, než to predchádzajúce a omnoho menej skúsené,“ rozhovoril sa muž s číslom jeden na drese.

Napriek spomínanému faktu však hostia pôsobili na výborne pripravenom trávniku v Barci futbalovejšie, než domáci, hoci nakoniec odchádzali s prázdnymi rukami.

“Ťažko sa mi o tom hovorí. Na našu hru sa naozaj dalo pozerať. Ako už niekoľkokrát predtým, no sme bezradní v koncovke,“ hľadal príčiny bodovej straty v Košiciach gólman, ktorý sa na nedostatok práce sťažovať nemohol.

“Veru, bolo toho pomerne dosť, ba až nadmieru. Ale to my brankári máme radi. Udržuje nás to v prevádzkovej teplote a je to lepšie, ako keď sa pred nás dostane lopta iba sporadicky. Ale Barčania hrali tiež pohľadný, kombinačný a technický futbal, takže ich víťazstvo možno považovať za zaslúžené,“ nespochybňoval trojbodový úlovok domácich ochranca svätyne goralov.

“Doma nám to ešte ide, no na súperových ihriskách nám čosi chýba. Musíme sa v tejto súťaži udomácniť, zachrániť a potom to bude už určite lepšie,“ verí svojim sympatický Stano.

“Musíme sa naučiť dávať góly. Bez nich, teda tých v sieti konkurentov sa vyhrávať nedá. Máme síce nejakú maródku, avšak to s futbalom ide, takže na to sa príliš vyhovárať nemôžeme.“

ico

Štatistika

Barca - St. Ľubovňa 2:0 (1:0)

Góly: 2. Uhrín, 86. Varhoľák. ŽK: nik - Vandžura, T. Sekelský. Pred 120 divákmi rozhodoval Bochnovič. ZOSTAVA ST. ĽUBOVNE: Ščerbák - Vandžura, Turlík, Kosturko, Drobňák - Selep, Vojtek (32. Vresilovč), Foľvarský, Mariančík (90. P. Sekelský) - Mušinský (74. T. Sekelský), Štefánik.

Rudolf Rondzik

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gorali sa musia naučiť dávať góly i vonku