Prešov hostí v Lige majstrov slávny Besiktas Istanbul

Prešovskí hádzanári privítajú doma Besiktas Istanbul.
Prešovskí hádzanári privítajú doma Besiktas Istanbul. (Autor: TASR)
Ján Leško|9. nov 2018 o 13:07

Tatran je v prestížnej súťaži stále v hre o postup zo skupiny.

PREŠOV. Tatran handball arena bude v sobotu dejiskom ďalšieho zápasu v najvýznamnejšej európskej súťaži hádzanárov.

Slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov nastúpi v siedmom kole C-skupiny Ligy majstrov EHF o osemnástej hodine proti tureckému majstrovi Besiktas Mogaz Istanbul.

THA ponúka ďalší ťahák v Lige majstrov

V polovici septembra vyhral Tatran Prešov nad Besiktasom v Turecku 28:22. Sobotňajší súper prešovských hádzanárov si ale neskôr polepšil. V Skopje zdolal Metalurg a v Rusku Čechovských Medveďov, ktorí zase uspeli v Prešove.

Aktuálne turecký tím v je C-skupine predposledný so ziskom štyroch bodov.

Slovenský majster je na tom lepšie. Po výhre v Lisabone nad Sportingom má na konte osem bodov a figuruje na treťom mieste, iba horším skóre za druhým portugalským majstrom.

Tatran Prešov je pred stretnutím s tureckým šampiónom znovu pasovaný do roly favorita.

Avšak tréner zelenobielych Slavko Goluža zachoval chladnú myseľ už pri návrate zo Srbska, keď na tému Ligy majstrov tvrdil, že určite to nebude taký zápas ako ten prvý vzájomný dnešných súperov v Turecku.

„Besiktas hral septembri svoj prvý zápas v sezóne, čo poznačilo jeho výkon proti nám. Teraz sú Turci väčšmi vyhraní a navyše v Prešove nemajú čo stratiť, takže predpokladám, že ich hra bude uvoľnenejšia, bez akéhokoľvek tlaku. Ľahké to teda mať zrejme nebudeme, no my máme o zápase tiež vlastné predstavy," uviedol Goluža a na margo súpera dodal.

"Vieme o ňom svoje, ale koncentrujeme sa len a na to, aby sme odohrali znovu kvalitný zápas, splnilo sa to, čo si pred ním povieme a potom sa môže dostaviť i očakávaný úspešný výsledok. Naše mužstvo docielilo v dvoch ostatných zápasoch v Portugalsku i v Srbsku dôležité víťazstvá. Verím, že i tie budú pre našich fanúšikov patričným lákadlom a do TATRAN handball areny nás prídu povzbudiť tak, ako to bolo aj v predošlých našich domácich zápasoch.“

L. Urban dal za pravdu trénerovi

Cesta z ostatného zápasu v Niši bola radostná, tradičný víťazný klubový chorál Tatrana v šarišskom nárečí nejako potiahli v podstate všetci v autobuse.

Po dlhej ceste domov ale každý z realizačného i hráčskeho tímu už prechádzal v mysli na zápas Ligy majstrov s Istanbulom.

„Ja osobne som toho síce po uzdravení sa v Niši toho veľa nenahral, no faktom je, že všetci budeme potrebovať čo najlepšie zregenerovať a po každej stránke sa maximálne pripraviť na Besiktas. Tréner Goluža má pravdu keď tvrdí, že to nebude jednoduchý zápas. Turci sa od zápasu k zápasu zlepšovali. Pravda, doma sme favoritom a túto rolu chceme potvrdiť výkonom na ihrisku a samozrejme, úspešným konečným rezultátom. Sám sa na tento zápas pred našim publikom teším a dúfam, že už budem môcť po vyše mesačnej pauze a doliečení členka odohrať viac minút ako v Srbsku,“ povedal hráč spojkového radu Tatrana Prešov a slovenskej hádzanárskej reprezentácie Lukáš Urban.

Stretnutie siedmeho kola C – skupiny Ligy majstrov Tatran Prešov – Besiktas Mogaz Istanbul povedie v sobotu od 18. hodiny dvojica chorvátskych arbitrov Tomislav Cindrič a Robert Gonžurek. Delegátom EHF je Rumun Alin Cirligeanu.

Po mužoch na ženy

Po Lige majstrov mužov môžu priaznivci hádzanej v Prešove sledovať v nedeľu od 16. hodiny v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej zápas spoločnej slovensko - českej MOL ligy, v ktorom sa stretnutú v minulom ročníku tejto súťaže strieborné družstvo Slovana Duslo Šaľa s ŠŠK Prešov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov hostí v Lige majstrov slávny Besiktas Istanbul