Galko: Najmä zápasy vonku musia byť o inom

Pred bránou Tepličky. V akcii sú Košičania Dalibor Takáč a Mulumba Mukendi.
Pred bránou Tepličky. V akcii sú Košičania Dalibor Takáč a Mulumba Mukendi. (Autor: Róbert Berenhaut)
Bohuslav Matia|30. mar 2016 o 00:00

Futbalisti FC VSS Košice splnili v sobotu ten skromnejší z dvoch cieľov, ktoré si stanovili na začiatku tejto sezóny.

Futbalisti FC VSS Košice splnili v sobotu ten skromnejší z dvoch cieľov, ktoré si stanovili na začiatku tejto sezóny, že by radi vyhrali základnú časť (východnú skupinu) druhej ligy, a potom i celú nadstavbu, z ktorej vedie priama cesta do najvyššej súťaže.

KOŠICE. Posledný zápas základnej časti s Tepličkou nad Váhom bol v podstate len formalitou, povinnými troma bodmi bolo treba už len potvrdiť prvenstvo v tabuľke východnej skupiny, a žlto-modrí to zvládli prakticky bez väčších problémov, čo ocenil aj ich tréner Jaroslav Galko.

„Ja si myslím, že aj v prvom polčase chlapci podali dobrý výkon, len bohužiaľ, tá finálna fáza nebola taká, ako by sme si predstavovali. Chceli sme hrať hlavne po stranách, čo sa nám vcelku aj darilo, ale ako hovorím, finálna fáza či tie štandardné situácie nám nevychádzali, z čoho sme boli trošku nervózni. Upokojila nás však hneď prvá minúta v druhom polčase, keď po faule na Mukendiho Paľo Jurčo premenil jedenástku, a potom sme pridali ďalšie dva pekné góly. No myslím si, že tých príležitostí mohlo byť aj viac, lebo futbal sa hrá predsa pre divákov a chlapci mali na to, aby strelili ešte nejaký gól. Naše víťazstvo však bolo zaslúžené.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Galko: Najmä zápasy vonku musia byť o inom