Futsalisti Prešova idú do sezóny s najvyššími ambíciami

Dušan Michalčík. Zakladateľ prešovského futsalu preberá trofej.
Dušan Michalčík. Zakladateľ prešovského futsalu preberá trofej. (Autor: viza)
Miroslava Baranová|3. nov 2016 o 00:00

Klub s novým názvom bude hrať druhú ligu. Začne v piatok.

PREŠOV.Druhá futsalová liga Východ štartuje už tento piatok.

Prešovčania vstúpia do sezóny s novým názvom i ambíciou vyhrať súťaž.

Šarišania pôsobili v minulej sezóne v prvej lige. Pred začiatkom nového ročníka sa funkcionári klubu rozhodli tím do najvyššej súťaže neprihlásiť.

V sezóne 2016/2017 budú hrať v druhej lige a pod novým názvom – FK Ekoprim Prešov.

„Náš generálny partner, firma Ekoprim, chce podporiť regionálny šport a futsal, chce ho dostať na vyššiu úroveň. Rozprávali sme sa o dlhšej spolupráci, ktorá by mala trvať viac rokov,“ oznámil manažér tímu z metropoly Šariša Dušan Michalčík.

Vytvoriť prelomové mužstvo

Prípravu na novú sezónu začali zeleno-bieli v septembri, odohrali aj dva prípravné zápasy.

V úvodnom stretnutí si zmerali sily s Humenným, ktoré zdolali 6:5, v druhom porazili Bardejov 7:4.

„Snažili sme sa stabilizovať káder. Chceme do tímu zapracovať juniorov a vytvoriť prelomové mužstvo mladých aj starších, aby mohli bojovať o postup a víťazstvo vo východnej časti ligy,“ rozrozprával sa tréner FK Ekoprim António Hernández.

V oboch prípravných dueloch nastúpila takmer kompletná zostava, s ktorou by Šarišania mali hrať v druhej lige.

Chýbali iba zranení Rudolf Beliš a Matúš Mihok.

Z minulosezónneho kádra však odišlo niekoľko hráčov, tých nahradia futsalisti z juniorského tímu.

„Potrebovali sme vytvoriť mužstvo, ktoré chce hrať a bude chodiť poctivo na tréningy, lebo záver predošlého ročníka nebol dobrý. Mali sme zranenia, mladí neboli do tímu zapracovaní a ťažko sa to lepilo. Hľadali sme hráčov, ktorí majú záujem. Káder sme doplnili mladými futsalistami.“

V regionálnej súťaži bude bojovať o postup do baráže sedem tímov z východu Slovenska. Medzi favoritov by mali okrem Prešovčanov patriť aj hráči Grizzly Košice.

„Oni budú asi náš najväčší súper, a potom Bardejov a Humenné, prekvapiť môže Stará Ľubovňa. Nemyslím si, že v lige budú extrémne rozdiely, my chceme ťažiť zo skúseností z najvyššej súťaže. Gro tímu nám ostalo, ak sa poskladáme všetci, ligu by sme mali vyhrať,“ hovoril tréner Hernández.

Začínajú doma

V minulom ročníku obsadili Prešovčania v najvyššej súťaži štvrté miesto, od bronzu ich delil iba horší vzájomný zápas s treťou Nitrou.

V druhej lige nechcú pôsobiť odovzdane. Práve naopak, snažiť sa budú o prvú priečku.

„Naše plány boli vždy maximalistické. Tým, že sme ako extraligové mužstvo zostúpili nižšie, tak nielen my, ale aj diváci a naši konkurenti očakávajú v našom mene ťažkého protivníka. Cieľom je zvíťaziť v lige a ak pôjdeme do baráže a uspejeme aj tam, potom sa budeme rozhodovať ako ďalej,“ vysvetlil manažér klubu.

Novú sezónu druhej ligy Východ odštartujú futsalisti Ekoprimu Prešov v piatok 4. novembra. V športovej hale na Baštovej ulici privítajú od 20.00 h Angels Humenné.

„Dúfam, že nás prídu podporiť diváci v hojnom počte, aj keď sme teraz o súťaž nižšie. Bude to prvé blízke derby, no takých súbojov bude v lige viac. Verím, že sa divákom budú naše zápasy páčiť. Očakávame prvú výhru hneď v úvodnom stretnutí,“ pozval na zápas manažér Dušan Michalčík.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY č. 43/2016, v predaji od 2. 11. do 7.11.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti Prešova idú do sezóny s najvyššími ambíciami