Futbalisti Michaloviec zdolali Podbrezovú, odskočili jej o päť bodov

Na snímke prvý zľava hráč Michaloviec Vernon De Marco strieľa prvý gól brankárovi Podbrezovej Martinovi Kuciakovi.
Na snímke prvý zľava hráč Michaloviec Vernon De Marco strieľa prvý gól brankárovi Podbrezovej Martinovi Kuciakovi. (Autor: TASR/Roman Hanc)
TASR|24. okt 2015 o 19:20

O víťazstve domáci rozhodli dvoma gólmi už v prvom polčase.

O víťazstve rozhodli dvoma gólmi už v prvom polčase.

MICHALOVCE. Súboj o predposlednú priečku tabuľky začali lepšie domáci, ktorí sa ujali vedenia v 8. minúte, keď na center Danka z priameho kopu najvyššie vyskocil Vernon.

Domáci pokračovali aj ďalej v aktivite a v 13. minúte mohol ich vedenie zvýšiť Nworah, ale brankár Kuciak jeho strelu vyrazil na roh. V 27. minúte musel Kuciak zasahovať opäť po Mensahovej strele.

Hostia v útočnej fáze toho v 1. polčase veľa neukázali, ale paradoxne v 34. minúte mohli vyrovnaď, ked Kelemen vytlačil Pančíkovu hlavičku iba na roh.

Nedáš-dostaneš sa ukázalo na druhej strane, keď o 5 minút neskôr na Dankov priamy kop najvyššie vyskočil Vernon a hlavou upravil na polčasových 2:0.

Zmeny v druhom polčase

Hosťujúci tréner Fabula urobil do 2. polčasu hneď dve zmeny, keď nastúpili Rendla a Sz”ke. To ofenzívnu hru hostí oživilo a striedajúci Rendla hneď po 4 minútach mohol znížiť, jeho tvrdá strela však išla nad.

To isté sa zopakovalo aj o niekoľko sekúnd, keď Vaščák z dobrej pozície tiež mieril nad. Na druhej strane sa Nworah nedostal k centru Koscelníka a v 62. minúte sa zaskvel brankár Kuciak, ktorý Mensahovu strelu vyrazil na roh.

Z neho následne Grič hlavičkoval nad. V 69. minúte mohol definitívne rozhodnúť Kunca, ale jeho strelu Kuciak kryl. Na druhej strane mohli hostia znížiť 6 minút pred koncom, keď sa k Podiovmu centru dostal Kochan, ale Kelemen loptu bravúrne vytlačil na roh.

Michalovčania majú po tomto víťazstve pred Podbrezovčanmi už 5-bodový náskok.

Štatistika

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0)

Góly: 8. a 39. Morlacchi. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Perez - Kapor,

2785 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Zemplín Michalovce: Kelemen Perez, Chubutija, Vernon, Barroso - Montero (56. Grič), Sedlák - Koscelník (89. Tóth), Danko, Mensah, Nworah (68. Kunca),

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak, Migaľa, Kupčík, Vajda, Andrič - Kochan, Kapor (46. Rendla), Podio - Gál-Andrezly, Vaščák, Jur. Pančík (46. Szoke)

TASR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Michaloviec zdolali Podbrezovú, odskočili jej o päť bodov