Slovensko si praje (takmer) každý. Vyberte futbalistom skupinu na EURO 2024

Slovenskí futbalisti v zápase proti Islandu, v ktorom rozhodli o účasti na EURO 2024.
Slovenskí futbalisti v zápase proti Islandu, v ktorom rozhodli o účasti na EURO 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|1. dec 2023 o 14:40

V sobotu vyžrebujú skupinovú fázu EURO 2024.

HAMBURG. Bude to futbalový vrchol roka a zahrá si na ňom aj Slovensko. V poradí 17. majstrovstvá Európy vo futbale sa uskutočnia od 14. júna do 14. júla v Nemecku, predstaví sa na nich 24 tímov a hrať sa bude na desiatich štadiónoch.

Slovákov čakajú minimálne tri zápasy v základnej skupine. Proti komu? To sa fanúšikovia i futbalisti dozvedia v sobotu večer. Skupiny EURO 2024 vyžrebujú v Hamburgu. 

Účastníkov turnaja rozdelili do štyroch košov, miestenku na EURO 2024 si už vybojovalo 20 tímov, ďalší je organizátor z Nemecka a o posledných troch miestenkách sa rozhodne až na jar budúceho roka v play-off Ligy národov.

Slovensko bude v osudí v treťom koši a s istotou nenastúpi v skupine proti Škótsku, Slovinsku, Holandsku, Chorvátsku ani Česku. 

O zložení skupín a potenciálnych súperoch sa niekoľko dní diskutuje aj v ďalších krajinách. Slovensko patrí medzi želaných súperov. Koho by vybrali pre zverencov Francesca Calzonu slovenskí fanúšikovia?

Vyklikajte si ideálnu skupinu. Bude v nej Anglicko? Domáci Nemci? Prekvapenie kvalifikácie z Albánska? Uvidíme susedské derby proti Maďarsku alebo Rakúsku? Alebo povedie Calzona svojich zverencov proti krajanom z Talianska?

Z každého koša môžete vybrať iba jedného súpera.  

   

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slovensko si praje (takmer) každý. Vyberte futbalistom skupinu na EURO 2024