Víťaz ankety Gól roka medzi expertmi: Pozývam Calzonu na Myjavu

Kapitán Spartaka Myjava Štefan Pekár, ktorý si váži podporu fanúšikov.
Kapitán Spartaka Myjava Štefan Pekár, ktorý si váži podporu fanúšikov. (Autor: Spartak Myjava)
Ivan Mriška|18. jan 2023 o 14:38

Štefan Pekár získal pätnásť bodov.

MYJAVA. Z voleja sa ťažkým kopom trafil do šibenice. Štefan Pekár zo Spartaka Myjava sa stal víťazom ankety Gól roka 2022 medzi expertmi.

Jeho ukážkový presný zásah padol v jarnej časti sezóny 2021/2022 v stretnutí proti Imeľu.

„Veľmi ma to potešilo. Víťazstvo venujem fanúšikom, ktorí hlasovali, ale aj každému, koho gól potešil,“ nadšene reagoval na náš telefonát útočník Spartaka Myjava Štefan Pekár.

Ocenenie si váži

V porote expertov bol reprezentačný tréner Slovenska Franceso Calzona, najlepší strelec Fortuna ligy a DAC Dunajská Streda Nikola Krstovič, najlepší slovenský strelec našej najvyššej súťaže Róbert Polievka z Banskej Bystrice, traja členovia Klubu ligových kanonierov Stanislav Griga, Szilárd Németh a riaditeľ Tomáš Medveď i dvojnásobný víťaz ankety Gól roka, futbalista Slávia TU Košice Branislav Artim.

„Medzi expertmi boli výborní hráči a strelci, preto si toto ocenenie nesmierne vážim. Ďakujem, že vybrali práve môj gól,“ dodal bývalý majster Slovenska so Spartakom Trnava.

VIDEO: Gól Štefana Pekára za Spartak Myjava

Pekár získal pätnásť bodov. Za prvé miesto od experta sme udelili päť, za druhé tri, za tretie jeden.

„Dúfam, že sa Calzona príde pozrieť na Myjavu. Pozývam ho na Kopanice, je tu srdečne vítaný. Možno si tu všimne nejakého mladého hráča, pretože ide dobrou cestou omladzovania kádra. Chce to len trpezlivosť a výsledky sa dostavia. Slovenskej reprezentácii držím palce,“ uviedol skúsený 34-ročný futbalista.

Strelil aj gól mesiaca

Podobné ocenenie už raz získal. V roku 2015 strelil Gól mesiaca vo Fortuna lige. Bolo to v drese Spartaka Myjava proti Ružomberku.

„Padol z veľkého uhla, brankára som prehodil takmer z čiary. Vtedy znamenal víťazstvo a som rád, že aj teraz,“ zaspomínal Pekár.

V hlasovaní fanúšikov obsadil štvrté miesto, získal 204 hlasov. Na prvom mieste skončil Marek Žiara z OŠK Švošov, ktorý mal 424 hlasov. „Nemôžem vyhrať všetko. Gratulujem víťazom, pretože strelili ozaj pekné góly. Bolo mi cťou byť medzi nimi,“ vyhlásil.

Spartak Myjava je po jesennej časti na skvelom treťom mieste druhej ligy. Na Kopaniciach však o postupe nehovoria.

„Musíme byť realisti, nemôžeme prestreliť. Do jarnej časti ideme skromne a možno sa nám niečo podarí. Na postup sú inú adepti, vďaka čomu nie sme pod tlakom. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne,“ uzavrel víťaz ankety Gól roka 2022 medzi expertmi Štefan Pekár.

Štefan "Peky" Pekár

útok

Vek: 34 rokov


Prvé futbalové kroky spravil v rodnej Kanianka, k obľúbenému športu ho priviedol otec. Od štvrtej triedy chodil na ZŠ Energetikov v Prievidzi, kde bol spolužiakom s ďalším známym futbalistom - Františkom Kubíkom.

Neskôr hral v Prievidzi, do mužov ho vytiahol Norbert Guľa. Chvíľku potom nastupoval aj za mužov Kanianky, z kade prestúpil do Mladej Boleslavy. Po polroku sa vrátil do Prievidze, kde hrával v druhej lige. Toto angažmán však skončilo smutne, pretože štyri mesiace nedostal výplatu.

Neskôr odišiel do Ružomberka, kde strávil cez tri roky, rovnako, ako neskôr v Myjave. Z Kopaníc odišiel na pol roka do Baníka Ostrava, kde bol členom úspešného kádra, ktorý vybojoval postup z druhej do prvej ligy.

Z Ostravy neskôr odišiel do vysnívaného Spartaka Trnava, kde vyhral majstrovský titul a Slovnaft Cup. Aktuálne je opäť hráčom Spartaka Myjava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Víťaz ankety Gól roka medzi expertmi: Pozývam Calzonu na Myjavu