Dánski fanúšikovia zobrali EURO útokom. V podnikoch Stuttgartu vypili všetko pivo

Dánski fanúšikovia na EURO 2024
Dánski fanúšikovia na EURO 2024 (Autor: REUTERS)
SITA|17. jún 2024 o 12:25

Za vzniknutú situáciu vraj môže nezvládnutý systém pivných lístkov.

BRATISLAVA. Mnohí fanúšikovia z Dánska nebudú v najlepšom spomínať na úvodný duel ich reprezentácie na EURO 2024 v Nemecku.

Okrem neuspokojivej remízy 1:1 v zápase proti Slovinsku nepotešila Dánov ani situácia pred a po zápase v Stuttgarte. V metropole regiónu Švábsko totiž došlo pivo.

Aj napriek tomu, že sa v jednotlivých dejiskách jeho cena pohybuje medzi 6 a 10 eurami, fanúšikovia zo severu Európy všetok zlatistý mok vypili. Informoval o tom dánsky web Expressen.

Aj vzhľadom na geografický blízkosť pricestovali do Stuttgartu takmer dvadsať tisíc fanúšikov z Dánska. Vo fanzóne v blízkosti štadióna dochádzali veľmi rýchlo zásoby piva, pričom pred stánkami, v ktorých bolo nejaké dostupné, sa tvorili viac ako hodinové rady.

Podľa Expressen za vzniknutú situáciu môže nezvládnutý systém pivných lístkov, ktorý organizátori v Stuttgarte zaviedli.

„Kamkoľvek prídeme, tak nám povedia, že došlo pivo. Nemecko sa na nás asi nepripravilo dobre. V tomto sme my Dáni najlepší: futbal, láska, vášeň a pivo,“ povedal pre Expressen jeden z fanúšikov Claus Amondsen.

Situáciu zmierňoval tlačový hovorca UEFA pre fanzóny Jörg Klopfer: „Podľa našich informácii sa dánski fanúšikovia správali slušne, užili si deň nie len na štadióne ale aj v biergarten (pivný park, pozn.), kde im neskôr došlo pivo. Inak bolo všetko v poriadku. Môžeme hovoriť o priateľskej a mierumilovnej atmosfére.“

Dánsko sa v ďalšom zápase predstaví vo štvrtok vo Frankfurte, kde ho čaká súboj proti Anglicku. Očakáva sa teda, že spotreba piva preverí organizátorov ešte výraznejšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Dánski fanúšikovia zobrali EURO útokom. V podnikoch Stuttgartu vypili všetko pivo