Toto je Trnava, klobúk dole! Štetinov gól môžu púšťať na Silvestra

Radosť hráčov a fanúšikov Spartaka po postupe cez 3. predkolo Európskej konferenčnej ligy (EKL) proti Lech Poznaň.
Radosť hráčov a fanúšikov Spartaka po postupe cez 3. predkolo Európskej konferenčnej ligy (EKL) proti Lech Poznaň. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|18. aug 2023 o 03:30

Štadión Spartaka priťahuje takéto zápasy, vraví Janečka.

Slovenský futbalový fanúšik je na drámy zvyknutý, až doteraz nimi pravidelne zásoboval bratislavský Slovan pod trénerom Vladimírom Weissom.

Vo štvrtok však diváci zažili veľký večer v Trnave. Spartak šokoval favorizovaný Lech Poznaň, osemnásobného poľského majstra a štvrťfinalistu vlaňajšieho ročníka Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Po tom, ako prehral v Poľsku prvý zápas 1:2, pred zaplneným Štadiónom Antona Malatinského triumfoval 3:1 a postúpil do play-off EKL.

Senzačné víťazstvo sledoval nadiaľku aj bývalý hráč Trnavy MAREK JANEČKA, ktorý je tiež veľkým fanúšikom Lechu. Vlastní množstvo suvenírov a neraz bol na zápase poľského tímu.

Drukuje mu od dlhší čias, keď si ho raz náhodne vybral vo videohre. V tom čase zaň hral ešte neznámy Robert Lewandowski spoločne so Slovákom Jánom Zápotokom.

Čo sa v rozhovore dočítate:

  • Komu prial postup Marek Janečka?
  • Nakoľko trénerovi Gašparíkovi vyšiel taktický ťah?
  • V čom ako tréner dospel? Čím si Janečku získal?
  • Prečo Trnava nemá strelca, iba Štetinu?
  • Prečo si Lech za vypadnutie môže sám?
  • Príde sa pozrieť na zápas o skupinu?

Kde ste sledovali odvetný duel?

Z domu. Teda, ja som doma skôr v Karvinej, ale aktuálne sa nachádzam v Spišskej Novej Vsi, kde hrávam a som aj športový riaditeľ, takže mám tu pracovné povinnosti.

Neoľutovali ste to rozhodnutie, vzhľadom na euforický postup?

Ale nie, neľutujem. Keďže zajtra hráme s Pohroním a aktuálne sme v druhej lige po troch kolách bez bodu, tak som sa rozhodol, že vhodnejšie bude nejsť osobne.

Boli ste v kontakte aj s niektorými hráčmi? V Trnave ich poznáte veľa, v Lechu je zase Adriel Ba Loua, váš niekdajší spoluhráč z Karvinej...

Ešte pred prvým zápasom sme si písali s Mikim (Martin Mikovič), aj sa ma pýtal, či neprídem do Trnavy. Už vtedy som vravel, že asi nie. Presviedčal ma, že by som mal, lebo to sa podarí len raz za život, že sa stretnú dve mužstvá, ktoré sú mi tak srdcu blízke. No v kontexte spomínaných vecí sa to nehodilo. Určite mu teraz po víťazstve zablahoželám.

Ako bývalý hráč Spartaka a zároveň veľký fanúšik Lechu, komu ste fandili v tomto dvojzápase?

Pýtali sa ma to viacerí už po žrebe a odpovedal som, že obom. Pretože k obom klubom mám veľký vzťah. Vravel som, nech vyhrá lepší a vzhľadom na priebeh som to čoraz viac prial Trnave.

Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Toto je Trnava, klobúk dole! Štetinov gól môžu púšťať na Silvestra