Efektívna príprava dvadsaťjednotky pokračuje, Walesu nadelila štyri kúsky

Radosť slovenských reprezentantov do 21 rokov.
Radosť slovenských reprezentantov do 21 rokov. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
TASR|15. okt 2024 o 19:52

Dvadsaťjednotka vyhrala štvrtý zápas za sebou.

Prípravný zápas hráčov do 21 rokov

Slovensko - Wales 4:2 (2:1)

Góly: 23. Ujlaky, 45. Čerepkai, 54. Hájovský, 74. Marcelli - 14. Hammond, 60. Thomas, ŽK: Hampson, Stevens (obaja Wales)

Rozhodovali: Szikszay – Podaný, Mokrusch.

Slovensko: Danko - Šikula (62. S. Kóša), Ujlaky (62. Javorček), Jakubko (88. Selecký), Tučný (46. Hranica) - Veselovský (69. Gajdoš), Hájovský (62. Nebyla), Šviderský, Spáčil (62. Hollý) - Čerepkai (69. Marcelli), Gríger

Wales: Benjamin (62. Watts) - Ashworth (46. Davies), Baker, Turns (62. Hoole), Williams (62. Stevens) - Colwill (46. Cotterill), Congreve, Crew, Hammond (73. Thomas), Hampson (73. King) - Popov (46. Farrell)

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenskí futbalisti do 21 rokov zaznamenali v príprave na budúcoročný domáci európsky šampionát už štvrté víťazstvo za sebou. V Dunajskej Strede zdolali Wales 4:2.

Ďalší prípravný duel čaká "sokolíkov" o necelý mesiac proti Holandsku.

Slováci nadviazali na úspešný piatkový duel s Gréckom, ktoré zdolali 2:1. V septembrovom asociačnom termíne deklasovali Bielorusko (6:1) a zdolali aj Maďarsko (2:1) a v tomto kalendárnom roku vyhrali celkovo siedmykrát.

V decembri sa dozvedia mená súperov, s ktorými sa stretnú na ME21.

Priebeh zápasu

I. polčas:

Ako prví udreli po necelej štvrťhodine hry hostia, center najprv vyrazil brankár Danko a vzápätí inkasoval od Hammonda. Walesania skúsili podobným spôsobom udrieť aj o štyri minúty neskôr, neúspešne.

Domáci vyrovnali vďaka štandardnej situácii, keď sa pri rohovom kope presadil Ujlaky. Gól do šatne pridal za Slovákov z diaľky Čerepkai.

2. polčas:

Desať minúť po prestávke vsietil gól za "sokolíkov" aj Hájovský, ktorý prebral loptu po nevydarenom spracovaní Grígera. Walesania ešte zdramatizovali kontaktným gólom po hodine hry, keď využili rohový kop.

Už o chvíľu však trafil brvno Čerepkai, ktorý dostal loptu za obranu a preveril striedajúceho brankára Wattsa.

Na konečných 4:2 upravil Marcelli pri rohovom kope po spolupráci s Gajdošom.

Hlasy po zápase

Jaroslav Kentoš, tréner Slovenska: "Z môjho pohľadu veľmi cenné víťazstvo. Hrali sme proti veľmi dobrému súperovi, ktorý hrá aktívny futbal, či už z pohľadu ofenzívy alebo defenzívy. Museli sme ukázať kvalitu, aby sme sa dokázali strelecky presadiť. Oproti zápasu proti Grécku bola u nás dnes lepšia defenzíva než ofenzíva. Na druhej strane sa nám podarilo streliť tri góly zo štandardných situácií, za čo sme veľmi radi."

Roman Čerepkai, strelec gólu SR: "Bol to veľmi ťažký zápas s kvalitným súperom, ktorý prišiel na nás takticky pripravený. Najmä prvá polovica zápasu bola ako na hojdačke. Chvíľu sme dominovali my, chvíľu oni. Je veľké plus, že sme si vytvorili dostatok šancí, ktoré sme dokázali aj premeniť. Na druhej strane, treba sa nabudúce vyvarovať zbytočných inkasovaných gólov. Na tomto výkone sa však dá stavať."

zdroj: futbalsfz.sk

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Efektívna príprava dvadsaťjednotky pokračuje, Walesu nadelila štyri kúsky