Haraslín školil hráča Manchestru. Nechýbalo veľa a zatienil by aj Strelca (hodnotenie)

Lukáš Haraslín a Alex Douglas v zápase Ligy národov Slovensko - Švédsko.
Fotogaléria (24)
Lukáš Haraslín a Alex Douglas v zápase Ligy národov Slovensko - Švédsko. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|12. okt 2024 o 00:35

Hodnotíme slovenských futbalistov po zápase so Švédskom.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia prvýkrát zakopla v aktuálnej edícii Ligy národov, no napriek tomu zostáva v hre o prvú priečku.

V skupine 1 C-divízie remizovala na Tehelnom poli so Švédskom 2:2, hoci od 32. minúty musela doťahovať dvojgólové manko súpera. O oba góly slovenského tímu sa postaral útočník Slovana David Strelec.

Sportnet hodnotil slovenských futbalistov, ktorí zasiahli do hry aspoň na 20 minút známkou od 1 po 10 (1 najnižšia, 10 najvyššia).

Marek Rodák - 7,5

Naposledy stál v bráne Slovenska ešte pred EURO, ale na rozdiel od minulých zrazov prišiel do reprezentácie s potrebnou hernou praxou. 

V úvode nebol najistejší v rozohrávke, čo bolo spôsobené agresívnym švédskym napádaním. Pri gólových momentoch si nemá čo vyčítať, najmä pri druhom ho po skvelom zákroku nepodržala obrana.

Zaskvel sa krátko po zmene strán, keď v priebehu hádam piatich sekúnd vychytal Kulusevského, Gyökeresa a tiež Semu. Celkovo mal šesť zákrokov a výrazne prispel k zisku cenného bodu.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko v Lige národov (1 C-divízia)

Peter Pekarík - 6

Keďže Švédi tvorili hru najmä cez pravú stranu, obranca Žiliny mal o niečo menej práce. To však nič nemení na tom, že neodflákol žiaden súboj.

Dopredu už nie je taký výrazný, ale na problémový post slovenského tímu je naďalej voľbou číslo jeden. Aj keď koncom októbra bude mať 38 rokov.

Denis Vavro - 7

Tentokrát dostal prednosť pred Adamom Obertom a snažil sa využiť svoje fyzické parametre. Od 18. minúty hral so žltou kartou a cez neho prešiel do šestnástky center, po ktorom Švédi strelili druhý gól. 

Na druhej strane, ako povedal aj bývalý obranca Martin Škrtel, pri kvalite hráčov ako Kulusevski či Gyökeres sa nedá vyhrať každý súboj.

Postupne ich Vavro mal viac pod kontrolou, niekoľkokrát včas zakročil v pokutovom území a zaskvel sa aj jednou prudkou ďalekonosnou strelou.

Milan Škriniar - 7

V úseku, keď Švédi dominovali, niekoľkokrát emotívne gestikuloval a kričal na svojich spoluhráčov. Ako správny kapitán sa ich snažil prebudiť z letargie.

Napriek tomu, že v Paríži stále nehráva, bol jeho výkon solídny. Možno bol o niečo istejší ako Vavro, ale celkovo boli na podobnej úrovni. 

Dávid Hancko - 6

Švédi útočili najmä cez jeho stranu, a tak to mal dosť náročné. Najmä Kulusevskému zápas chutil a dokazoval, prečo patrí k lídrom Tottenhamu.

Nie najlepší moment si rodák z Prievidze vybral pri druhom inkasovanom góle, keď natiahol ofsajdovú líniu a sledoval, ako Sema skóruje. 

Po zmene strán sa osmelil dopredu, ale jeho centre nenašli v šestnástke adresátov. Trikrát bol faulovaný, sám hral čisto.

Ondrej Duda - 6

Autor víťazného gólu zo zápasu proti Azerbajdžanu patril v minulom týždni k najlepším slovenským futbalistom v zahraničných ligách. 

Oproti duelu v drese Hellasu Verona sa tento raz nedostal ku kľúčovým pasom, mal o 26 dotykov s loptou menej a o rovnaký počet menej prihrávok.

Po slabej úvodnej polhodine sa dostával viac do hry a podieľal sa na úvodnom góle Strelca, ktorého dorážke predchádzala strela Dudu. V 61. minúte dostal žltú kartu a štvrťhodinu pred koncom ho nahradil Bero.

Stanislav Lobotka - 6,5

Cez víkend očaril Cesca Fabregasa, ale v Bratislave sa k svojej tradičnej hre dostával pomenej. Lobotka často získava loptu, následne ju vie vyviesť a založiť útočnú akciu, ale Švédi boli na to pripravení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Haraslín školil hráča Manchestru. Nechýbalo veľa a zatienil by aj Strelca (hodnotenie)