Slováci sú v podobnej situácii ako naposledy. Nechceme kalkulovať, vraví Kucka

Na snímke je slovenský futbalista Juraj Kucka počas EURO 2024.
Na snímke je slovenský futbalista Juraj Kucka počas EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. jún 2024 o 07:35

Slováci sú v podobnej situácii ako na EURO 2020.

MAINZ. Slovenskí futbalisti sú po dvoch zápasoch na ME v Nemecku v podobnej situácii, ako na predošlom kontinentálnom šampionáte.

Aj pred troma rokmi mali v tejto fáze na konte tri body, skóre 2:2 a zo skupiny napokon nepostúpili. Vedomý si toho je aj stredopoliar Juraj Kucka.

Slováci zdolali na úvod ME 2020 Poľsko (2:1), nestačili na Švédov (0:1) a v záverečnom stretnutí podľahli Španielsku 0:5 a neprebojovali sa do vyraďovacej fázy, keď v tabuľke tretích tímov obsadili šieste miesto.

"Bolo nám to nejako pripomenuté, ale nechcem na to myslieť. Toto je iný turnaj, iné mužstvo a iný tréner," povedal jasne Kucka.

"Sokoli" už majú tentokrát za sebou zápas proti favoritovi skupiny Belgicku, ktoré senzačne zdolali 1:0. V rovnakom pomere viedli aj v piatok nad Ukrajinou, neustáli však tlak súpera, ktorý si víťazstvom 2:1 udržal reálnu šancu na postup.

"Času na zhodnotenie zápasu bolo v autobuse dosť, bola to dlhá cesta. Po zápase to nikdy nie je príjemné rozoberať. Dnes budeme mať rozbor, tak budeme na videu lepšie vidieť, ako to bolo," priblížil Kucka.

Tabuľka skupiny E po druhom hracom kole na EURO 2024.
Tabuľka skupiny E po druhom hracom kole na EURO 2024. (Autor: Sportnet)

Stále platí, že v prípade triumfu nad Rumunmi majú Slováci istý postup.

"Sme radi, že ten prvý zápas sa zvládol. Neteší nás, že sme nezvládli ten ďalší. Vieme, že keď sa vyhrá, máme to isté. Stále je to však kalkulovanie.

Ak prehráme, nemusíme tam byť. Každý zápas chceme vyhrať a aj teraz vieme, že musíme niečo zlepšiť a zmeniť," dodal na záver Kucka.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slováci sú v podobnej situácii ako naposledy. Nechceme kalkulovať, vraví Kucka