Do druhej ligy sa zatiaľ prihlásilo 14 tímov. Rohožník nejde ani do tretej ligy

Momentka zo zápasu Rohožník - Banská Bystrica.
Momentka zo zápasu Rohožník - Banská Bystrica. (Zdroj: FC Rohožník, Autor: Maťo Goga)
Titanilla Bőd|17. jún 2022 o 15:24

V hre je „sto možností“.

BRATISLAVA. Vo štvrtok o polnoci uplynula lehota na podanie prihlášok do druhej najvyššej súťaže.

Prihlásilo sa 14 tímov: FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (zostupujúci z Fortuna ligy), KFC Komárno, FC Košice, FK Humenné, FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka, MŠK Žilina B, Slavoj Trebišov, FK Dubnica nad Váhom, MŠK Púchov, MŠK Považská Bystrica (víťaz III. ligy Západ), 1. FC Tatran Prešov (víťaz III. ligy Východ), MFK Dolný Kubín (víťaz III. ligy Stred) a FK Rača Bratislava (víťaz III. ligy Bratislava).

Keďže do najvyššej súťaže postúpili napokon až tri tímy (Podbrezová, Banská Bystrica a Skalica), špekulovalo sa o tom, že z II. ligy nevypadne okrem posledného Námestova nikto, alebo iba jeden ďalší tím.

Sereď do tretej ligy

Medzi súčasnými prihlásenými však chýbajú všetky štyri mužstvá, ktoré skončili na posledných štyroch miestach: Rohožník, Slovan B, Bardejov i spomínané Námestovo.

„Mám oficiálne stanovisko z Rohožníka, že určite nechcú hrať druhú ani tretiu ligu,“ potvrdil pre Sportnet Miroslav Richtárik, predseda komisie pre riadenie II. ligy na SFZ.

„Ostatné veci ešte nechcem rozoberať, lebo v hre je sto možností. Treba vychádzať zo súťažného poriadku. Dnes nevieme ani to, kde sa prihlási Senica. Od Serede máme už oficiálne stanovisko, že sa prihlási do tretej ligy,“ dodal Richtárik.

„Máme na to celý budúci týždeň, aby sme to vyriešili. Urobíme všetko pre to, aby sme súťaž doplnili na šestnásť účastníkov, ale uvidíme, čo prinesie doba,“ uviedol Richtárik.

Možné je aj to, že ponuku dostane aj niektorý ďalší tím z tretej ligy.

Nechcú byť hrobári futbalu

„V dnešnej ťažkej dobe, keď podpora od Slovenského futbalového zväzu je taká, aká je a podmienky sú kladené také, aké sú, je veľmi ťažké napredovať. Nechceme byť hrobári futbalu v Rohožníku, nechceme dopadnúť ako Senica, Sereď či Nitra,“ zdôraznil pre Sportnet prezident klubu FC Rohožník Jozef Karšay.

„Jasne sme si povedali, že ak nebudeme mať zabezpečené financie na celú sezónu, my do toho nepôjdeme,“ dodal.

Rohožník teda podľa jeho slov na 99,9% bude hrať v ročníku 2022/23 najvyššiu krajskú bratislavskú súťaž, teda po novom Majstrovstvá regiónu – IV. ligu.

Klub nemal záujem ani o účasť v novej tretej lige Západ. „Ešte vôbec nepoznáme ani podmienky tej novej tretej ligy,“ vysvetľoval.

Do novej sezóny pôjde klub s novým realizačným tímom, ale meno nového trénera prezident klubu ešte nechcel prezradiť.

„S hráčmi sme rokovali, majú ešte čas na rozmyslenie,“ doplnil Jozef Karšay.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do druhej ligy sa zatiaľ prihlásilo 14 tímov. Rohožník nejde ani do tretej ligy