Slovák žiari v Európe, dáva unikátne góly: Taký artikel na trhu nie je, tvrdí agent

Denis Vavro v drese Slovenska.

Slovák žiari v Európe, dáva unikátne góly: Taký artikel na trhu nie je, tvrdí agent

Denis Vavro v drese Slovenska. (Autor: TSR/AP)
Denis Vavro v drese Slovenska.
Denis Vavro v drese Slovenska. (Autor: TSR/AP)
Pavol Spál|6. sep 2023 o 15:20

Jeho fyzické parametre ho predurčujú do anglickej ligy.

Dnes je futbalový agent. MARTIN PETRÁŠ je však stále jediným slovenským futbalistom, ktorý si zahral na majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov, olympiáde i na majstrovstvách sveta. Okúsil aj Ligu majstrov.

Niekoľkokrát bránil fenomenálneho Cristiana Ronalda, ktorému bude v piatok čeliť jeho hráč Denis Vavro. Slovenský stopér je v životnej forme, strieľa parádne góly. 

Petráš v rozhovore pre Sportnet analyzuje aj cenu Vavra. Aký je jeho strop? V akom svetovom klube by mohol skončiť? 

Je Vavro v životnej forme?

To by som nepovedal, pretože vo futbale sa veci menia veľmi rýchlo. Formu mal aj v roku 2019, keď prestúpil do Lazia Rím. Vtedy sa hovorilo o životnom transfere, ale nejako to nevyšlo. Vrátil sa naspäť do Kodane a je v pohode. To je kľúčové.

Keď to ešte okorení takýmito dvoma exportnými gólmi, tak to viacej rezonuje. Viacej je v povedomí. Darí sa aj Kodani, postúpili do Ligy majstrov. Vyhrali domácu ligu i pohár. A dobre odštartovali aj novú sezónu.

Pred odchodom do Ríma mal 22 rokov, teraz má o päť viac. Zdá sa že dozrel. Je to tak? 

Určite, všetci sme si prešli dospievaním. Aj Denis dozrel. Je skúsenejší, rozvážnejší, má väčší pokoj. Jeho pohoda sa podpisuje na jeho výkonoch. Je v ideálnom veku. 

Čo je za jeho pohodou?

Denis je v Kodani ako doma. Našiel tam svoje zázemie, pokoj a pohodu. Diváci ho milujú. Patrí medzi najobľúbenejších hráčov, čo si zaslúžil svojimi výkonmi. Nielen gólmi, ale celkovým prejavom a vystupovaním.

Fanúšikovia Kodane milujú hráčov, ktorí sú poctiví a nič nevypustia. V tomto je Denis príkladom. Má aj rodinnú pohodu, všetko je ako má byť. Ak sa tieto všetky komponenty spoja, tak z toho vychádza jeho aktuálna forma. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Akú cenu má Vavro a ako jeho hodnota vzrástla?
  • Kde je jeho strop?
  • Čo je za jeho vzostupom?
  • Kde by mohol prestúpiť?
  • Aký má potenciál?
  • Prečo nosí na ruke stále bandáž?

V Kodani hral výborne už počas jeho prvého angažmán. Medzitým mal ťažké obdobie, ale po návrate do Dánska opäť rýchlo ožil. Vyvolený klub?

Určite. Z hráča, ktorý v Laziu hrával minimálne, sa ihneď stal líder. Od prvého zápasu v Kodani je pilierom. Všetko bolo na ňom postavené. Ihneď po jeho príchode vyhrali titul. Nepotreboval sa ani adaptovať. Je to klub jeho srdca.

Jeho výkony a exportné góly museli zaujať aj veľkokluby. Čo môžete o tom prezradiť?

Góly strelil akurát na konci prestupového obdobia, čiže mu to prestup nepriblížilo (smiech). Denis sa nikam nehrnie ani netlačí. Iste, registrujeme záujem. Keď strelí obranca štyri góly za sezónu a ešte také exportné, tak to isto vzbudí pozornosť. 

Denis má potenciál, aby v hral v jednej z piatich najlepších líg sveta. Spoločne na tom makáme. Verím, že sa mu ešte jeden veľký prestup podarí. Potrebuje pohodu v klube i v reprezentácii a od toho sa všetko bude odvíjať.

Keď sa trebárs Slovensko prebojuje na majstrovstvá Európy a Kodaň sa ukáže v Lige majstrov (v skupine čelí Manchestru United, Bayernu Mníchov a Galatasaray, pozn. red.), tak to sú všetko zápasy, čo vás predávajú.

Jeho šance stúpnu. Denis sa však nikam netlačí. Na niektorých veciach pracujeme, ale nič sa nerobí na silu. To je pozitívne. 

Jeho výkony mu zdvihli cenu. Koľko dnes stojí Vavro?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovák žiari v Európe, dáva unikátne góly: Taký artikel na trhu nie je, tvrdí agent