Proti Azerbajdžanu s Kuckom, no bez stálice na pravom kraji obrany

Peter Pekarík a Juraj Kucka v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
Peter Pekarík a Juraj Kucka v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. sep 2024 o 17:10

Tréner Francesco Calzona urobil v zostave až tri zmeny.

KOŠICE. Slovenskí futbalisti dnes hrajú druhý zápas nového ročníka Ligy národov. Zverenci Francesca Calzonu doma privítajú Azerbajdžan.

V Košiciach budú chcieť nadviazať na víťazstvo z Estónska 1:0 a tiež vrátiť Azerbajdžanu prehru 1:2 z premiéry talianskeho kouča na lavičke Slovenska.

Ten urobil v porovnaní so štvrtkovým zápasom v Tallinne tri zmeny, no v bráne opäť nastúpi reprezentačná jednotka Martin Dúbravka.

K stopérskej dvojici Milan Škriniar, Adam Obert sa v štvorčlennej obrane pridá Dávid Hancko a na pravej strane tentokrát nebude Peter Pekarík, ale Norbert Gyömbér pôsobiaci v saudskoarabskej lige.

Popri Stanislavovi Lobotkovi a Ondrejovi Dudovi bude v stredovej formácii uzdravený Juraj Kucka, a tak na lavičke začne László Bénes.

Zostavy zápasu

Slovensko: Dúbravka - Gyömbér, Škriniar, Obert, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Suslov, Strelec, Haraslín

Azerbajdžan: Dzhenetov - Sejdijev, Mammadov, Hüseynov, Jafargulijev - Jamalov, Mustafajev, Isajev - Kökcü, Dadašov, Bajramov

Podobne ako proti Estónsku nastúpi Slovensko s troma útočníkmi, no zmena nastane na pozícii typickej deviatky. Tomáša Suslova s Lukášom Haraslínom nedoplní Róbert Boženík, ale odchovanec Slovana David Strelec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Proti Azerbajdžanu s Kuckom, no bez stálice na pravom kraji obrany