Slovan prehral s Dinamom Moskva. Slavia definitívne ruší generálku

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: Dinamo Moskva - facebook)
Ivan Mriška|23. jan 2024 o 16:48

Stretnutie sa hralo v Katare, kde je Slovan na sústredení.

BRATISLAVA. Asistent trénera Ľuboš Benkovský na Instagrame informoval, že Slovan Bratislava okrem dvoch stretnutí s katarskými tímami nastúpi aj proti Dinamu Moskva. Svoj status neskôr upravil.

Nič zlé na stretnutí s ruským tímom nevidí majiteľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík starší.

"A s kým máme hrať, keď aj Dinamo je tam na sústredení? Chceli sme vyrovnaného súpera, so Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku," vyhlásil Kmotrík pre Denník N a doplnil, že hráči za vojnu nemôžu.

Slavia Praha zápas ruší

Generálku na ligu mal Slovan odohrať proti Slavii Praha 4. februára. Klub ihneď avizoval, že ak sa Slovan stretne s ruským mužstvom, prípravný duel ruší.

A tak dnes urobil. "Klub neplánuje prípravné stretnutie s ŠK Slovan Bratislava," uvádza na sociálnej sieti X.

"Slovan Bratislava hral prípravný zápas s ruským Dinamom Moskva a Slavia preto zrušila s belasými generálku na ligu," uvádza redaktor RTVS Tomáš Kotlárik na sociálnej sieti facebook.

Zápas sa hral v utorok, Dinamo Moskva zdolalo slovenského šampióna 2:1. O výsledku informoval ruský celok na sociálnych sieťach.

Rusi najskôr duel utajovali, no nakoniec vysielali aj živý prenos. Na oficiálnom webe Slovana nie je o stretnutí žiadna zmienka.

Jediný gól Slovana strelil Džaba Kankava, muž, ktorý vo vojne podporuje Ukrajinu. Za Dinamo sa presadili Luis Chavez a Aleksandr Chupayev.

Slovan dohrával s desiatimi hráčmi, Vladimír Weiss ml. uvidel červenú kartu.

Ukrajinci vyzvali Slovan

Slovan prípravným zápasom s Dinamom Moskva mnohých ľudí nahneval. Ukrajinské kluby volali po jeho zrušení.

"Kým sa Slovan chystal na zápas proti Dinamu, ruské rakety zasiahli ďalšie civilné ciele a športovú infraštruktúru. Na snímke je štadión druholigového tímu Lokomotíva Kyjev,“ uviedol ukrajinský klub Karpaty Ľvov na sieti X.

"Vyzývame Slovan, aby neurobil chybu a zdržal sa zápasu s teroristami," dodal.

Kmotríkova firma Grafobal Group podniká cez dcérsku spoločnosť práve v Rusku.

"Nadnárodné spoločnosti tam postupne obmedzujú investície a my prichádzame o významných klientov," citoval ho pred rokom a pol Index SME.

O zrušenom zápase Slavie a Slovana Bratislava sa píše aj v českých médiách. Voči Slovanu sú kritické.

"Slovan sa od začiatku nijako nevymedzoval voči vojne na Ukrajine. Napriek tomu, že ihneď po ruskej invázii slovenská liga usporiadala iniciatívu na podporu zasiahnutej krajiny, bratislavský celok sa nijako nezapojil, na rozdiel od hráčov súperov," píše český idnes.cz

"Nerád by som spájal politiku s futbalom. Určite sú to ľudské tragédie, ktoré by sa nemali stávať. Žil som v Rusku a viem, aká je ich mentalita, ale nerád by som túto tému rozvádzal. Každé násilie odsudzujem, ale politika do športu nepatrí," pred časom uviedol tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan prehral s Dinamom Moskva. Slavia definitívne ruší generálku