Choďte sa vyspať, vravel tréner víťazov na prvom tréningu. V druhej lige je stále o čo hrať

Mužstvo KFC Komárno s pohárom pre víťaza druhej najvyššej súťaže.
Mužstvo KFC Komárno s pohárom pre víťaza druhej najvyššej súťaže. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|11. máj 2024 o 10:29

Komárno podľahlo Petržalke 1:2.

KOMÁRNO. V tejto sezóne ešte nikdy neprišlo na domáci zápas Komárna toľko ľudí. KFC má pre rekonštrukciu štadióna prechodný domov v Šali. V piatok večer tam hostili už istí víťazi druhej futbalovej ligy FC Petržalka.

Historickú chvíľu odovzdávania pohára a medailí si prišlo pozrieť vyše 500 ľudí, nechýbali ani ultras oboch tímov. Napokon videli výhru Petržalky 2:1.

Uznanie odvedenej práce

Komárno si zabezpečilo účasť v najvyššej súťaži už v predstihu a tak Mikuláš Radványi mohol nechať na lavičke viacerých hráčov základnej zostavy.

Tréner sledoval dianie na trávniku vcelku pokojne, aj keď jeho mužstvo dvakrát prehrávalo a po druhý raz už nevyrovnalo.

"Myslel som si, že budem ešte pokojnejší, no mrzí ma druhý inkasovaný gól. Ale samozrejme je lepšie prehrať teraz, akoby sa to stalo pred týždňom," skonštatoval skúsený kouč.

Domáci fanúšikovia počas zápasu skandovali jeho meno, po jeho skončení sa s ním objímali a fotili.

"Vnímam to ako uznanie našej práce a som za to fanúšikom vďačný. Je to určite oveľa krajší pocit, než keď kričia: tréner, von," smial sa Mikuláš Radványi.

Jeden a pol tréningu

Uznal, že príprava na zápas vôbec nebola tradičná. "Historický úspech bolo treba osláviť. Po zápase v Trebišove sme sa stretli prvý raz v utorok, ale keď som videl, ako chlapci vyzerajú, dal som im voľno aj na stredu, nech sa poriadne vyspia. Prakticky sme pred zápasom absolvovali jeden a pol tréningu," prezradil Radványi.

"Bol to taký dedinský tréningový cyklus," poznamenal s úsmevom komárňanský útočník Gábor Tóth.

Ten mu je dobre známy, pred štyrmi rokmi hrával ešte v nižších súťažiach a popri futbale pracoval ako tesár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Choďte sa vyspať, vravel tréner víťazov na prvom tréningu. V druhej lige je stále o čo hrať