Zverejnili dátum pohrebu legendárneho Charltona. Sprievod povedie aj popri Old Trafford

Pamiatku legendárneho Sira Bobbyho Charltona si uctili na anglických štadiónoch.
Pamiatku legendárneho Sira Bobbyho Charltona si uctili na anglických štadiónoch. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. nov 2023 o 10:47

Sprievod poskytne fanúšikom príležitosť na modlitbu a poslednú rozlúčku so skutočnou legendou Manchestru United, uviedol klub.

LONDÝN. Pohreb legendárneho futbalistu Sira Bobbyho Charltona sa uskutoční 13. novembra.

Spomienková bohoslužba a smútočný obrad za ikonu Manchestru United sa uskutoční v Manchesterskej katedrále.

Sprievod s rakvou povedie aj popri štadióne Old Trafford. Bývalý anglický reprezentant zomrel 21. októbra v kruhu rodiny vo veku 86 rokov.

Bobby Charlton v roku 2011
Bobby Charlton v roku 2011 (Autor: TASR/DPA)

"Bohoslužba vzdá hold Bobbymu - manželovi, otcovi, starému otcovi, a samozrejme, jednému z najlepších futbalistov, akých kedy táto krajina mala. Sprievod do katedrály bude prechádzať okolo Old Trafford a poskytne fanúšikom príležitosť na modlitbu a poslednú rozlúčku so skutočnou legendou Manchestru United," uviedol klub vo vyhlásení.

Rodina zorganizuje súkromný pohrebný obrad a požiadala o zachovanie súkromia pri jeho zorganizovaní.

Sir Bobby Charlton

Bol viac ako 40 rokov najlepší strelec United (249 gólov) aj anglickej reprezentácie (49 gólov), kým ho v roku 2017 neprekonal Wayne Rooney.

V roku 1958 prežil haváriu lietadla v Mníchove, pri ktorej zahynulo 21 ľudí vrátane ôsmich členov slávneho tímu "Busby Babes".

O 10 rokov neskôr pomohol vyhrať Manchestru United, ako prvému anglickému klubu, Európsky pohár majstrov. Bol tiež člen anglického tímu, ktorý v roku 1966 získal titul na domácich MS.

Charlton získal na Old Trafford tri ligové tituly a raz vyhral Pohár FA, po odchode z United v roku 1973 sa stal trénerom Prestonu.

O 11 rokov neskôr sa vrátil na Old Trafford ako riaditeľ klubu. V roku 1994 mu bývalá britská kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul Sir.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zverejnili dátum pohrebu legendárneho Charltona. Sprievod povedie aj popri Old Trafford