Ružomberok čaká ďalší pobaltský súper. Tréner apeluje na efektivitu

Tréner MFK Ružomberok Peter Struhár.
Tréner MFK Ružomberok Peter Struhár. (Autor: TASR)
TASR|21. júl 2022 o 00:00

Dvojzápas začne slovenský klub na domácej pôde.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok nastúpia na úvodný zápas 2. predkola Európskej konferenčnej ligy proti FC Riga (18.30 h) s cieľom vyhrať čo najvyšším rozdielom. Odveta je na programe 28. júla v Lotyšsku.

Slovenský vicemajster z uplynulej sezóny vyradil v 1. predkole EKL litovský tím FK Kauno Žalgiris. Po úvodnom domácom víťazstve 2:0 mu na postup stačila v odvete aj bezgólová remíza.

V nedeľňajšom stretnutí 1. kola domácej Fortuna ligy Ružomberok zdolal nováčika MFK Skalica na jeho ihrisku 2:0.

FC Riga odohral v tejto sezóne už 21 zápasov a so 44 bodmi je v lige na treťom mieste. V 1. predkole EKL vyradil severoírskeho účastníka írskej ligy Derry City, keď vonku aj doma vyhral rovnakým výsledkom 2:0.

"Sme radi, že sa nám podarilo splniť náš krátkodobý cieľ a postúpiť do druhého predkola Európskej konferenčnej ligy. Zápasy 1. predkola nám ukázali, že musíme hlavne zlepšiť efektivitu a skôr rozhodnúť o postupe.

Predsa len je to európska úroveň a v ďalších kolách by sa nám to nemuselo vyplatiť. Vedeli sme vyvinúť tlak na súpera, potom sme získavali lopty, ktoré smerovali dopredu a mohli sme zase rozvíjať naše jednotlivé akcie a kontrolovať hru," povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner Peter Struhár.

Ružomberok sa v prípade postupu cez FC Riga stretne s portugalským tímom Gil Vicente. V prvom zápase by "Ruža" hrala na domácom ihrisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok čaká ďalší pobaltský súper. Tréner apeluje na efektivitu