Napadnutý rozhodca: Hráčovi odpúšťam. Je len na ňom, či sa z chyby poučí

Inzultovaný arbiter Peter Pavlo.
Inzultovaný arbiter Peter Pavlo. (Autor: Imrich Makó)
Ivan Mriška|27. okt 2021 o 17:05

Pavlo chce rozhodovať naďalej.

TRHOVIŠTE. Nechutné, hanba, cez čiaru. Tak reaguje futbalová verejnosť na zábery zo štvrtej ligy dorastu, ktoré obehli celé Slovensko.

Hlavného rozhodcu Petra Pavla napadol ešte 9. októbra len 15-ročný futbalista TJ FK Družstevník Trhovište. Adrián Bogár ho udrel päsťou do oblasti tváre.

„Najskôr som zostal poriadne v šoku, nechápal som to. Chvalabohu, nestalo sa mi nič vážne, mal som len rozbitú peru a nos. O pár dní bolo všetko v poriadku,“ povedal 22-ročný futbalový rozhodca Peter Pavlo.

Podal trestné oznámenie

Hráč, ktorý ho napadol si súťažný futbal nezahrá viac ako päť rokov. O celom incidente vypovedal rozhodca na polícii.

„Podal som trestné oznámenie. Rátal som s možnosťou, že ma raz v kariére inzultujú, no nie takýmto spôsobom. Bol som z toho veľmi smutný,“ uviedol.

Na nepríjemnej situácii videl jedno malé pozitívum. „Kvitujem, že domáci kapitán a tréner sa zachovali korektne. Po incidente ma odprevadili do kabín, čakali so mnou na príchod polície a odpovedali na všetky otázky,“ doplnil.

Ďalší z hráčov Trhovišťa Martin Bogár sa mu po stretnutí vyhrážal, že ho zabije. Napriek nepríjemným udalostiam sa však skončiť s rozhodovaním nechystá.

„Ak by sa mi to stalo pred piatimi rokmi, keď som začínal, možno by to bolo inak. Hoci to bola smutná premiéra inzultácie, mám hlavu hore. Snáď sa mi už nikdy nič podobné nestane,“ zaprial si.

Rozhodca hráčovi odpúšťa

Peter Pavlo sa na hráča Trhovišťa, ktorý ho napadol, dlho nehneval. Rozhodol sa mu, rovnako ako všetkým, ktorí sa mu vyhrážali a nadávali mu, odpustiť.

„Ľudia sú schopní oveľa horších vecí. Je už len na ňom, či sa z tejto chyby poučí a poslúži mu to ako odstrašujúci príklad nielen vo futbale,“ uviedol.

Pavlo začínal s futbalom ako hráč. V roku 2016 ho však v rodnej dedine Lesné oslovili, že hľadajú futbalových arbitrov.

„Neváhal som a hneď som sa prihlásil. Počas štúdia na gymnáziu som to bral ako výborné odreagovanie. Funkciu rozhodcu som si obľúbil. Najkrajšie je, keď vám po zápase prídu poďakovať obe strany,“ tvrdí dnes študent práva v Košiciach.

Chce sa dostať vyššie

Uplynulý víkend bol na čiare v šlágri piatej ligy medzi Zámutovom a Hencovcami. Jeho výkon bol ohodnotený na výbornú.

„Hoci v 89. minúte domáci rozhodli o svojom víťazstve, po zápase sme si všetci podali ruky. A práve preto ma jeden skrat od rozhodovania neodradí. Chcem robiť to, čo ma baví,“ tvrdí mladý rozhodca.

Rozhodca Peter Pavlo (vpravo) na turnaji v Paríži.
Rozhodca Peter Pavlo (vpravo) na turnaji v Paríži. (Autor: archív - PP )

Pred tromi rokmi sa predstavil na mládežníckom turnaji v Paríži, kde rozhodoval tímom z USA, Brazílie či Číny.

„Verím, že ma zaujímavé zápasy ešte len čakajú. Ako každý rozhodca, aj ja mám ciele dostať sa čo najvyššie. Verím, že v budúcnosti nakuknem do oveľa vyšších líg,“ uzavrel ambiciózny Peter Pavlo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Napadnutý rozhodca: Hráčovi odpúšťam. Je len na ňom, či sa z chyby poučí