Líbya podľa nich robí obštrukcie. Nigéria sa rozhodla bojkotovať kvalifikačný zápas

Futbalisti Nigérie.
Futbalisti Nigérie. (Autor: REUTERS)
REUTERS|14. okt 2024 o 22:12

Nigerijsky tím, ktorý uviazol na letisku, bojkotuje kvalifikačný zápas s Libyou..

NIGER. Nigéria sa stiahla z kvalifikačného zápasu Afrického pohára národov s Líbyou a v pondelok sa vrátila domov, oznámil ich kapitán William Troost-Ekong. Dôvodom bol protest proti tomu, že ich lietadlo bolo odklonené na letisko ďaleko od miesta zápasu.

Nigerjíčania mali hrať proti domácim v meste Benghází, kde dúfali, že si zabezpečia postup na finálový turnaj v Maroku, ktorý sa koná budúci rok.

Potom však , čo zostali uviaznutí viac ako 16 hodín na letisku 250 km (155 míľ) od plánovanej destinácie, hráči Nigérie oznámili, že zápas neodohrajú.

„Ako kapitán som sa spolu s tímom rozhodol, že tento zápas neodohráme,“ oznámil Troost-Ekong na sociálnej sieti X. „Predpokladám ,že naše lietadlo práve tankuje a čoskoro by sme mali odletieť do Nigérie,“ dodal.

Nigérijská futbalová federácia uviedla, že počas toho ako sa tím blížil k Benghází, ich let bol odklonený na medzinárodné letisko Al Abraq, pričom im nebola poskytnutá žiadna alternatívna doprava.

Líbyjská futbalová federácia uviedla, že incident nebol úmyselný a vyzvala Nigériu, aby prejavila pochopenie a dodala, že ich hráči mali tiež v Nigerií cestovné problémy.

„Máme najväčší rešpekt voči našim nigérijským partnerom a chceme ich uistiť, že odklon ich letu nebol zámerný,“ uviedla. Dodala, že k narušeniam môže dôjsť v dôsledku rutinných leteckých protokolov, bezpečnostných kontrol, alebo iných logistických problémov.

„Odmietame akékoľvek tvrdenia, ktoré naznačujú úmyselné poškodenie alebo sabotáž. Dúfame, že toto nedorozumenie sa vyrieši s pochopením a dobrou vôľou.“

Nigérijský útočník Victor Boniface sa sťažoval, že na letisku strávil takmer 13 hodín bez jedla, WiFi alebo miesta na spanie. „Afrika, môžeme to robiť lepšie,“ povedal na sociálnej sieti X.

Nie je jasné, ako sa budú udelovať body za tento zápas, ale záležitosť bude pravdepodobne odovzdaná Disciplinárnej rade CAF.

V prvom zápase v Uyo porazila Nigeria Líbyu 1:0 vďaka gólu Fisaya Dele-Bashiru, čím si pripísala sedem bodov z troch zápasov v skupine.

Benin má 6 bodov, Rwanda 2 a Libya 1. Dva najvyššie postavené tímy v skupine postupujú do 24 členného finále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Líbya podľa nich robí obštrukcie. Nigéria sa rozhodla bojkotovať kvalifikačný zápas