Nemecko zvažuje zákaz predaja alkoholu Angličanom. Budeme na vás pripravení, odkazuje šéf polície

Fanúšikovia Anglicka v uliciach Londýna.
Fanúšikovia Anglicka v uliciach Londýna. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2023 o 13:28

Vylúčené však nie je ani celoplošné obmedzenie.

BRATISLAVA. Nemecká polícia uvažuje nad možnosťou zakázať predaj alkoholických nápojov na štadiónoch počas budúcoročných futbalových majstrovstiev Európy, aktuálne sa to však týka iba duelov Angličanov.

"Diskutujeme o zákaze predaja alkoholických nápojov na štadiónoch. Ako subjekt zodpovedný za bezpečnosť sa tým netajíme a považujeme to za dobrý krok,“ uviedol šéf polície v meste Gelsenkirchen Peter Both podľa britského bulvárneho denníka Daily Mirror.

Gelsenkirchen je jednou z lokalít, ktorá bude hostiť kontinentálny šampionát od 14. júna do 14. júla 2024.

Definitíva v tomto smere ešte nepadla, no miestne úrady už predostreli plány, ktoré naznačujú, že prípadný zákaz by sa mal týkať minimálne zápasu medzi Anglickom a Srbskom.

Ten je na programe 16. júna práve v Gelsenkirchene v Veltins-Arene. "Budeme na vás pripravení,“ odkázal fanúšikom Peter Both v reakcii na to, že sa na tento duel sa podľa niektorých zdrojov chystá vycestovať až 80-tisíc Angličanov.

Ďalšie súboje v základnej C-skupine odohrajú anglickí futbalisti vo Frankfurte a Kolíne nad Rýnom proti Dánom resp. Slovincom.

Bothove výzvy sú zatiaľ namierené predovšetkým na rizikové zápasy, ale vylúčené nie je ani celoplošné obmedzenie v ďalších dejiskách turnaja.

Vyhlásenie regionálneho policajného šéfa už čelí kritike z radov fanúšikov aj od jedného z partnerov turnaja.

Oficiálnym poskytovateľom piva je spoločnosť Bitburger, ktorá má distribuovať svoje produkty na všetkých štadiónoch šampionátu a tiež vo fanzónach.

Zákaz predaja alkoholických nápojov platil aj na ostatnom vrcholnom futbalovom podujatí - na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Nemecko zvažuje zákaz predaja alkoholu Angličanom. Budeme na vás pripravení, odkazuje šéf polície